Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lutakossa tapahtuu taas: Nuorten kesäfestari pystyyn perintörahoilla

Tanssisali Lutakon ja Lutakonaukion täyttää uusi TAIDFEST22-tapahtuma.

Jyväskylässä järjestetään alkuviikosta ensimmäisen kerran nuorten kesätapahtuma TAIDFEST22. Kaksipäiväiset festarit tarjoavat 21.–22. kesäkuuta Lutakonaukiolla ja Tanssisali Lutakossa monenlaista ohjelmaa maksutta.

– Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut sai perintörahan, joka oli tarkoitettu nuorten toimintaan. Kysyimme nuorilta itseltään, mitä he haluavat tehdä. Joulukuussa aloitettiin projekti ja lopputulos oli se, että nuoret halusivat nuorten kesäfestivaalin Jyväskylään, kertoo Miia Lyyra Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluista.

Tapahtuman suunnittelussa on ollut mukana ryhmä 15–20-vuotiaita nuoria.

– He ovat olleet mukana ensimmäisestä suunnittelupäivästä lähtien, ja he ovat tulossa myös töihin tapahtumaan. Ohjelmisto on täysin heidän suunnittelemansa, eikä mukana ole yhtään aikuisten ideaa.

Moni nuori on varttunut festari-ikään korona-aikana. TAIDFEST22 voi olla monelle ensimmäinen kosketus festareihin.

Lutakonaukiolla voi kokeilla maksutta esimerkiksi graffitimaalausta, skeittausta ja temppupotkulautailua. Kaverin voi haastaa leikkimielisesti sumopainin parissa ja kamppailla mölkyn mestaruudesta. Tiistaina nähdään Tanssiopiston Commercial-ryhmän tanssiesitys ja keskiviikkona järjestetään skeittikilpailu, jonka voittajat palkitaan skeittiaiheisilla tarvikkeilla.

Tiistaina Tanssisali Lutakko täyttyy maksuttomasta taide- ja kulttuuripajatoiminnasta. Ohjelmistossa on makrameesolmintaa, saippuapaja, kangaskassin silkkipainantaa, sanataidepajoja, uv-maalausta ja astangajoogaa. Nähtävillä on myös nuorten valokuvataiteilijoiden musiikkiaiheinen KOMPPI-valokuvanäyttely sekä nuorten taideteoksia.

TAIDFEST22 huipentuu keskiviikkona keikkailtaan, joka alkaa kello 17. Esiintyjinä nähdään Pikku Kipinä, Rort, Our Hands Tied, S.P.I.T ja kansainvälisen levytyssopimuksenkin saanut Face The Legacy.

Tapahtuma-alue on auki tiistaina 21.6. kello 14–20 ja keskiviikkona 22.6. kello 14–22. TAIDFEST22 on maksuton ja päihteetön tapahtuma, joka on suunnattu 13–29-vuotiaille keskisuomalaisille nuorille. Tapahtuman järjestää nuorten tapahtumatiimi yhdessä Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen sekä Jyväkylän kaupungin nuorisopalvelujen kanssa. Tapahtumasta toivotaan jokavuotista.

– Mutta suunnitelmat ovat vielä auki. Katsotaan ensiksi, miten tämä tapahtuma innostaa nuoria mukaan.

Lisätietoa: www.jyvaskyla.fi/kulttuuriaitta/kulttuuriaitta/taidfest