Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laulua, tanssia ja paljon muuta – Lounaispuiston kesän tapahtumatarjonnassa ohjelmaa koko perheelle

Lounaispuiston kesä alkaa yhteislaulutilaisuudella.

Lounaispuistossa järjestetään kesän aikana monia kulttuuritapahtumia. Puisto kunnostettiin vuosina 2020–2021, joten kesää vietetään entistä paremmissa puitteissa.

– Tilat on avarampia ja selkeämpiä, eli ainakin tapahtumajärjestäjän näkökulmasta on tullut edistystä. Toki kovalla paahteella puistossa on aika kuuma; sateella kastutaan ja ukkosella saatetaan joutua perumaan tai siirtämään tapahtumaa. Toivottavasti ihmiset osaavat varautua säähän sopivalla vaatetuksella ja asenteella. Omat vesipullot kannattaa ottaa mukaan helteillä, muistuttaa Jyväskylän kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden kulttuurituottaja Päivi Kaski.

Lounaispuiston (Seminaarinkatu 34) kesäkauden avaa keskiviikkona 8.6. kello 18 Lounalaulut-yhteislaulutilaisuus, jota tähdittää tangokuningatar Arja Koriseva yhdessä pianisti Minna Lintukankaan kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Korisevaa voi kuulla myös lastenlaulujen merkeissä Jyväskylän Kesässä 7.7. Siellä lastenmusiikkiorkesteri Loiskis sekä solistit Arja Koriseva ja Aki Hietala tuovat Georg Malmsténin tunnetuimmat lastenlaulut tähän päivään Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa.

Lounaispuistossa soi tällä viikolla monena päivänä, sillä myös Sulasolin Laulu- ja Soittojuhlien konsertteja kuullaan viikonloppuna puiston lavalla. 13.6. Lounaispuistoon saapuu Vaasan Koulunäkki & Teemu Pukki Dream Team -liikuntaleikkikiertue, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia liikuntaleikkejä.

Keskikesän tunnelmiin valmistaudutaan Lounaispuistossa 22.6. järjestettävillä juhannustansseilla. Tapahtumassa esiintyy Tanssiorkesteri Ihana.

10.7. vietetään Suomen kuvataiteen päivää, joka on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä. Sen kunniaksi puiston alueella järjestetään kaikille avoin maalaustapahtuma.

Lounaispuistossa lauletaan heinäkuussa kaksi kertaa: 14.7. yhteislaulutilaisuutta isännöi Aki Hietalan trio ja 20.7. paikalla on television musiikkiohjelmista tuttu Jari Puhakka. Festivaalihumua Lounaispuistoon tuovat Jyväskylän Kesän Puistojuhlat 27.7. ja uusi Suomipop-etkot -tapahtuma 16.7. DJ-piknikillä 27.7. tunnelmasta vastaa paikallinen R2ISDJ2.

Lounaispuiston kesän ohjelman tuottavat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Yläkaupungin Yö ry. Useimpiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoa löydät Lounaispuiston kesän Facebook-sivulta.

Tapahtumat: www.visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa