Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pihlaja aloittaa ensimmäisen festarikesänsä artistina – esiintyy YleXPopissa kesäkuun ensimmäisenä lauantaina

Titta Pihlajamaalle tuli jo lapsena sisäinen tarve kirjoittaa tarinoita.

Laulaja-lauluntekijä Pihlajalla eli Titta Pihlajamaalla riittää keikkailukokemusta, mutta nyt on alkamassa hänen ensimmäinen varsinainen festarikesänsä artistina. Hänen debyyttialbuminsa Kirjoitettu tähtiin julkaistiin lokakuussa 2020, joten festarikeikkoja ei koronarajoitusten vuoksi ole ollut. Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina hän ottaa lavan haltuun YleXPopissa Jyväskylässä.

Cover-keikkoja hän on tehnyt jo useita vuosia sekä esiintynyt mukana muiden artistien kappaleissa. Tämän kevään hän on keikkaillut aktiivisesti ja odottaa innolla kesää.

– Meillä on tulossa hyvä show, ja kiva nähdä se myös eri ympäristössä kuin klubilla. Biisit heräävät silloin eri tavalla eloon.

Laulaja kertoo nauttivansa isoista ja pienistä keikoista eri tavoin. Suuren yleisön energiasta saa adrenaliinipiikin, pienillä keikoilla ollaan lähellä kuulijaa ja esiintyminen on vuorovaikutteisempaa. Esiintymisjännitys vaihtelee tilanteen ja yleisön mukaan, mutta ei Pihlajamaa kovin paha jännittäjä ole. Jännitys ei kasva samassa suhteessa yleisön koon kanssa.

– Mitä vähemmän ihmisiä, sitä enemmän jännittää.

Levyillä on isompia teemoja, kuten naiseuden kapeat roolit.

Viimeksi hän on esiintynyt Jyväskylässä toukokuun alussa rap-artisti Etan kanssa Escape-yökerhossa. Pihlajamaa on itse kotoisin Tampereelta ja asuu nykyään Helsingissä. YleXPopissa hän ei ole koskaan ollut paikan päällä, mutta keikkojen striimauksia on tullut seurattua televisiosta.

– Odotan kovasti. Se on hienosti järjestetty tapahtuma, ja artistikattaus on monipuolinen.

Pihlajamaan lapsuudenperheessä musiikki ei ollut erityisesti läsnä. Hän ei myöskään fanittanut suosittuja artisteja, joista monet saman ikäiset olivat kiinnostuneita.

– Ala-asteella innostuin pianonsoitosta tosi paljon. Minulle tuli sisäinen tarve kirjoittaa tarinoita ja esiintyä.

Soittotunneilla hän soitti klassista musiikkia. Koulun musiikkitunnit olivat hänelle mieluisia, ja siellä hän innostui myös laulamaan. Musiikkikirjojen kappaleet olivat sekalaisia pophittejä, eikä hänellä vielä silloin ollut erityistä suosikkigenreä. Esiintymään hän pääsi koulukavereiden kanssa perustetuissa bändeissä.

Oman suosikkigenrensä r&b:n (rhythm and blues) Pihlajamaa löysi vasta aikuisena.

– Siinä minua kiinnostavat rytmiikka ja laulumelodiat. Omassa musiikissani sekoitan genreen pop-musiikkia, mutta koen itseni r&b-artistiksi.

Pihlajamaa sanoo kirjoittavansa kappaleensa itsekkäistä lähtökohdista, omasta elämästään ja ihmissuhdekeskeisesti.

– Levyillä on myös isompia teemoja kuten naiseuden kapeat roolit.

Ennen laulajan uraa Pihlajamaa on opiskellut toimintaterapeutiksi, mutta kertoo tienneensä koko ajan, että se oli vain välietappi. Lukiossa mielessä kävi lastenlääkärin ammatti, mutta se kaatui siihen, että olisi pitänyt istua koulun penkillä opiskelemassa luonnontieteitä ja matematiikkaa.

Pihlaja oli viime vuoden Emma-gaalassa ehdokkaana vuoden tulokkaaksi. Hänen singlensä Picasso, Pojat ja Tatuoitu ovat saaneet miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssa. Tammikuussa hän julkaisi rap-artisti Tipan kanssa singlen Menee yli.