Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taimitorilta saa myös hyviä vinkkejä

Jyväskylän Puutarhaseura järjestää helatorstaina 26.5. klo 10–14 jokakeväisen Taimitorin. Torilla taimia sekä tuotteitaan myyvät Jyväskylän seudun puutarhaharrastajat sekä lähialueen ammattiviljelijät ja perennataimistot.

Alkukesä on hyvää istutusaikaa. Kosteutta riittää sulamisvesien jälkeen sekä perennojen, puiden että pensaiden istuttamiseen.

Harrastajien vinkit auttavat uusiakin puutarhasta innostuneita valitsemaan menestyvät kasvit omaan pihaansa. Paikalla on seuran jäseniä, joilta voi kysellä vinkkejä ja neuvoja puutarha-asioissa. Harrastajien kasvattamat taimet ovat jo karaistuneet Jyväskylän seudun olosuhteisiin, ja niiden on todettu hyvin pärjäävän talven yli.

Taimitori järjestetään Grafilan parkkialueella, osoitteessa Laukaantie 4.

Jyväskylän Puutarhaseura ry järjestää Avoimet puutarhat -tapahtuman sunnuntaina 3.7. Päivän aikana joukko keskisuomalaisia yksityispuutarhoja on avoinna vierailuja varten kello 10–16.

– Avoinna olevien yksityispuutarhojen kautta kynnys lähteä harrastamaan puutarhanhoitoa toivottavasti madaltuu, ja mukana olevat kotipuutarhurit kertovat omista kokemuksistaan ja tavoitteistaan puutarhassa, Jyväskylän Puutarhaseuran puheenjohtaja Reijo Kujala sanoo.