Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Asenne ja elämänmeno ovat leppoisampia kuin kaupungissa”

Muutto Vaajakoskelta Ivaloon on tuntunut oikealta päätökseltä.

Kerroimme Suur-Jyväskylän Lehdessä marraskuussa Miia Aitta-Ahosta ja hänen tyttärestään, jotka päättivät muuttaa Vaajakoskelta Ivaloon.

Koronan sairastaminen sai miettimään elämää laajemmin, sekä mitä oikeasti haluaa sillä tehdä. Lopulta Miia Aitta-Aho lopetti hyvinvointialan yrityksensä ja päätti hakea töitä Ivalon K-Raudasta.

– Osittain toiveet ovat toteutuneet. Arki se on täälläkin, se rullaa töissä sekä kahden koiran että lapsen kanssa. Mutta on se arki vähän toisenlaista kuin kaupungissa.

– Työ on hektistä, mutta olemme vapaa-ajalla paljon ulkona. Se auttaa palautumaan. Olemme metsässä, käymme kalassa ja ihastelemme tuntureita, Miia Aitta-Aho kertoo.

Olemme metsässä, käymme kalassa ja ihastelemme tuntureita.

Miia Aitta-Aho

– Kaupungissa tuli helposti käytyä ostoskeskuksissa ja kahvilla. Onhan tämä vähän toisenlaista, ja sitä täältä haettiinkin. Toki ystäviä ja sukulaisia on välillä ikävä.

Olennaisin syy muutolle olikin juuri se, että Aitta-Aho kaipasi rauhallisempaa elämänrytmiä ja luontoa osaksi arkeaan.

Ivalo tuntuu nyt uudelta, pysyvältä kodilta. Myös Aitta-Ahon miesystävä muutti Ivaloon joulun aikaan.

– Jos töitä on tarjolla jatkossakin, emme halua pois täältä. Toki olen kuullut, että kannattaa asua vuosi, jotta näkee kaikki vuodenajat ja vasta sen jälkeen muodostaa mielipide. Mutta vahvasti näyttää siltä, että retkeilevänä ja kalastavana perheenä paluumuutto ei ole mielessä, Aitta-Aho sanoo.

Myös paikalliset ihmiset ovat ottaneet perheen hyvin vastaan.

– Pikkuhiljaa tutustumme ihmisiin, ja varmasti tulevaisuudessa täältä löytyy samanhenkistä porukkaa, Aitta-Aho kertoo.

– Asenne ja elämänmeno ovat täällä leppoisampia kuin kaupungissa. Turhista ei nipoteta.

Miia Aitta-Aho asuu perheensä kanssa parin kilometrin päässä Ivalon palveluista.

– Asuminen vuokralla on kallista. Asunnot ovat tiukassa, joten saamme olla onnellisia, että meille löytyi uudehko rivitaloasunto. Suurimmat miinukset täälläpäin ovat asumisen kalleus ja lentojen hinnat, Aitta-Aho pohtii.