Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanja Mäkeläinen sai lapsen kesken missikiertueen

Neljän lapsen äiti pitää tärkeänä sitä, ettei unohda itseään äitiyden ja perhearjen keskellä.

Muuramelainen Tanja Mäkeläinen, 36, kisaa viikonloppuna yhdeksän muun finalistin kanssa Miss Plus-koot Jyväskylä -tittelistä. Finaali järjestetään Jyväskylässä kauppakeskus Forumissa.

Mäkeläisen missiunelmat uhkasivat tyssätä iloiseen perhetapahtumaan, kun hän tuli raskaaksi. Raskaus ei kuitenkaan ole kisan sääntöjen puolesta este, joten Mäkeläinen pystyi osallistumaan.

Osallistuminen kannatti, sillä kolmatta kerta mukana oleva Mäkeläinen ylsi nyt ensimmäistä kertaa finaaliin. Perheen neljäs lapsi syntyi huhtikuun 12. päivä.

– Neljä päivää synnytyksen jälkeen oli jo ensimmäiset kuvaukset. Jonkin verran tämä teettää lisäsäätöä, sillä alusvaatteet ja kengät on sovitettava uudelleen, koska ei voinut tietää, minkä kokoinen olen synnytyksen jälkeen ja kuinka paljon jalkojen turvotus vaikuttaa.

Mäkeläinen on haaveillut missiydestä lapsesta saakka.

– Olen katsonut Miss Suomi -kilpailuja ja leikkinyt prinsessaa lavalla. Koon puolesta en kuitenkaan ole soveltunut Miss Suomi -kisaan, kun aina on ollut kurveja. Nyt missiys on mahdollista, kun järjestetään kisoja myös pluskokoisille, hän kertoo.

Neljä päivää synnytyksen jälkeen oli jo ensimmäiset kuvaukset.

Tanja Mäkeläinen

Miss Plus-koot -kisassa etsitään 18–40-vuotiasta missiä, joka omaa hyvät elämäntavat ja jonka vaatekoko on yli 42. Kisa on pääosin paikallinen, mutta siihen voi osallistua myös muilta paikkakunnilta. Mallin työt ovat Mäkeläiselle tuttuja jo entuudestaan, mutta kisa antaa uudenlaista kokemusta.

– Missikisoissa oppii olemaan yleisön edessä. Mallintöissä usein paikalla on vain kamera ja kuvaaja.

Mallintöissä Mäkeläinen hyödynsi myös raskausajan.

– Teimme mainoskuvauksia ja jumppavideon erään urheiluvaatevalmistajan äitiysvaatemallistolle.

Lapset ovat vahvasti läsnä Mäkeläisen elämässä myös kodin ulkopuolella, sillä hän työskentelee sisäleikkipuisto Hoplopissa Jyväskylässä.

– Sieltä oli pakko jäädä äitiyslomalle jo senkin vuoksi, etten enää mahtunut putkistoihin lasten perässä, hän nauraa.

Perheen 8-, 5- ja 3-vuotiaille äidin työpaikka on tuttu.

– Aika usein käydään, noin kerran viikossa. Rakastan arjessamme heittäytymistä uusiin seikkailuihin. Mikään päivä ei ole tässä perheessä täysin samanlainen.

Mäkeläinen pitää tärkeänä sitä, ettei itseään unohda äitiyden ja perhearjen keskellä.

– Itsensä haastaminen unelmiensa eteen missipolulla ja mallihommissa tuo kotiäitiydelle sopivaa vastapainoa. Omia unelmiaan kohti mennään aina täydellä sydämellä.

Mäkeläinen kiittää myös puolisoaan, joka on ollut mahdollistamassa mallintöitä ja missiyden tavoittelua lapsiarjen keskellä.

Finaaliviikonlopulle perhe yrittää saada lapsenvahdin, jotta myös puoliso pääsisi katsomaan kisaa. Ainakin rintaruokinnassa oleva perheen pienin käy päivän aikana välipalalla ja samalla kannustamassa äitiään.

Miss Plus Koot Jyväskylä 2022 finaali pidetään lauantaina 28.5. kauppakeskus Forumissa.