Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkaupungin Yössä ennätykselliset 55 000 kävijää viikonlopun aikana

Yläkaupungin Yön 30-vuotisjuhlafestivaalilla vieraili viime viikonloppuna Jyväskylässä yhteensä 55 000 ihmistä. Se on vuodesta 1992 järjestetyn tapahtuman ennätysyleisö.

– Olemme todella tyytyväisiä, miten ihmisten löysivät Yläkaupungin Yön tapahtumiin pääpäivän lisäksi myös perjantaina ja sunnuntaina. Taide-elämykset, kanssaihmiset, ja kaunis kesäinen sää sai hymyn ihmisten huulille. Selvisimme myös ilman suurempia järjestyshäiriöitä mistä kiitos yleisölle, festivaalin toiminnanjohtaja Marko Kainulainen kiittelee.

– Festivaalia järjestetään tapahtumaviikonloppuna pitkälti talkoo- ja vapaaehtoisvoimin, iso kiitos kuuluu yhteistyökumppanien lisäksi myös kymmenille vapaaehtoisille, tuottaja Satu Warénille, ja koko tuotantotiimille venymisestä, hän jatkaa.

Tapahtumapaikoilta kerättyihin tietoihin perustuvan arvion mukaan perjantaina Yläkaupungin Yön tapahtumassa kävi noin 13 000 ihmistä. Festivaalin pääpäivänä lauantaina kaupungille saapui arviolta 40 000 ihmistä nauttimaan pääsymaksuttomista esityksistä. Sunnuntain viimeisissä tapahtumissa vieraili 2000 ihmistä.

Festivaalin pääkonsertit järjestettiin lauantaina Lounaispuistossa. Ilta huipentui räpkollektiivi KPC:n historialliseen possekeikkaan. Keikalla esiintyivät Are, Kriso, DJ Massimo, Lyttä, Tohtori Getto ja Joosu J, sekä yllätysvierailijat Stepa sekä Will-Jam.

– Yli 4000 ihmistä saapui katsomaan jyväskyläläisen ja siten myös koko kotimaisen räpin kovimpia tekijöitä. Lounaispuistossa ja sen ympäristössä oli kello 22 aikaan 4 000 ihmistä. Kaupungilta ja muilta tapahtuma-alan toimijoilta saamiemme tietojen mukaan Lounaispuistossa ei ole koskaan ollut noin paljon yleisöä, Kainulainen sanoo.