Näitkö tämän bändin Lutakossa vuonna 1997? Lauantaina heidät voi nähdä taas keikalla

– Olisi tosi omituista, jos meistä kukaan ei olisi kehittynyt muusikoina. Soiton riemu paistaa läpi ja se kuuluu lauantaina Popparissa. Jotka olivat 90-luvulla kuuntelemassa Purppurasilmiä, tulevat yllättymään erittäin isosti miten valmis setti onkaan. Keikka ei perustu puhtaaseen nostalgiaan. Alusta lähtien ajattelimme, että haluamme tarjota kappaleita tavallaan uusina biiseinä, Suuret suljetut purppurasilmät -yhtyeen laulaja Antti Lipponen sanoo.

Kyse on siis jyväskyläläisestä, vuosina 1992–1997 aktiivisesti keikkailleesta, vaihtoehtorockista ja funkista ammentaneesta bändistä. Seuraava keikka bändillä on lauantaina 21.5. Popparissa ja samalla he juhlistavat rumpali Sami Kontolan huhtikuista syntymäpäivää.

Yhtyeen jäsenet olivat 90-luvun lopulla vähän päälle parikymppisiä, ja Antti Lipponen oli bändiin liittyessään alle 20-vuotias.

Vuonna 1997 bändi jäi tauolle.

– Ikinä emme ole sanoneet mitään lopettamiseen viittaavaa. Ainakin minun sanomani on ollut aina kaikille, että tämän bändin aika tulee vielä. Lopettaminen on typerää ja aina voi aloittaa uudelleen vanhojenkin juttujen kanssa. Purppurasilmille on käynyt tosi hienosti ja 25 vuotta kantaa hedelmää. Kun aloimme soittaa biisejä, meillä oli pari kriteeriä. Kappaleiden pitää kuulostaa siltä, että ne ovat uskottavia ja niitä kehtaa vetää. Potentiaalia pitää olla, ja huomasimme, että biiseissä sitä on, Lipponen sanoo.

Hän kirjoitti aikoinaan kaikki biisien tekstit vähän päälle 20-vuotiaana. Sanoituksissa on mukana silloisen Antin elämän angstia ja toivetta ikuisen rakkauden löytymisestä.

– Minulle oli tärkeää, että jos pystyn laulamaan ne uskottavasti läpi, keikka tulee toteutumaan. Teksteissä ei ollut juuri mitään korjattavaa.

Antti Lipponen jatkaa, että musiikki on lauantain keikalla täysin etusijalla ja miten se pystytään tarjoilemaan kuulijoille.

– Periaatteessa pyrimme jatkamaan moninkertaisesti paremmin siitä mihin lopetimme vuonna 1997. Kunnianhimoinen tavoite, ja ilokseni voin sanoa, että ainakin minun korvaani miellyttää valtavasti mitä olemme saaneet aikaan.

Antti Lipposen lisäksi bändissä ovat Juho Hämäläinen, kitara, Tapio Leppänen, basso ja Sami Kontola, rummut.