Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkaupungin Yö kestää koko viikonlopun – näin sen viettää toiminnanjohtaja

Yläkaupungin Yö levittää 30-vuotisjuhlafestivaalin tapahtumansa Jyväskylän keskustaan viikonloppuna.

Ohjelmassa on totuttu näkemään ja kokemaan muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa.

Viime vuosina Yläkaupungin Yössä on nähty noin 200 esitystä 50 eri tapahtumapaikassa. Kaupunkifestivaali kokoaa vuosittain 30 000–50 000 kävijää Jyväskylään.

Mutta miten Yönsä viettää tapahtuman toiminnanjohtaja Marko Kainulainen?

– Tavoitteena on käydä mahdollisimman monessa tapahtumapaikassa ja nähdä mahdollisimman monta esitystä. On iso arvo nähdä itse, miten paikat toimivat sen sijaan, että olisi vain kuulopuheiden varassa.

Aivan varmasti Kainulainen nähdään ainakin Lounaispuiston pääkonserteissa.

– Myös AaltoAlvarin tapahtuma kiinnosta. Se oli edellisen kerran festivaalin tapahtumapaikkana vuonna 1992 ja nyt heti perään siellä esiintyy DJ ja on tarjolla valoshow. Uimaan en välttämättä ehdi...

Kiihkeästä tapahtumaviikonlopusta huolimatta Kainulainen aikoo myös nukkua Yön aikana.

– Kyllä se tekee niin hyvää, että on nukuttava.

Maksuton ja monitaiteinen kaupunkifestivaali alkaa perjantaina 20.5 ja päättyy sunnuntaina 22.5. Laajaan ohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

Suur-Jyväskylän Lehden välissä ilmestyneen tapahtuman festivaaliliitteen löydät täältä.