Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jutin vipin puitteet taiottiin Kirrissä

4M Suomen johtaja Harri Hämäläinen toimitti Timo Jutilan MM-kisavieraille lahjan, jonka uskoo päätyvän keräilyharvinaisuudeksi. Menun jälkiruuat taas tulevat Elosen leipomolta.

Viime viikon torstai oli suuri päivä Timo Jutilalle, Harri Hämäläiselle ja monelle viime ajat lähes yötä päivää heidän kanssaan saman tavoitteen eteen ponnistelleelle ihmiselle.

Entisen Leijona-kapteenin yhdessä vaimonsa Satu Jutilan kanssa lähes kuusi vuotta suunnittelema Captain's VIP Lounge oli vihdoin siinä kuosissa, jollaisena se esiteltiin perjantaina jääkiekon MM-kisavieraille. Se kuosi oli peräisin Jyväskylän Kirristä, Hämäläisen johtaman 4M Suomen toimistolta ja tehtaalta.

Jutilan isännöimä vippi sijaitsee aivan MM-kisojen päänäyttämön Nokia-areenan kyljessä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen tiloissa. Koulu muutettiin MM-kisojen ajaksi huippuluokan ravintolaksi ja varakkaiden jääkiekkointoilijoiden ”olohuoneeksi”. Tämän työn suunnitteli ja toteutti TAKK:n opiskelijaryhmä. Päivälipun hinta näihin VIP-tiloihin on vaihdellut 550 ja 900 euron välillä.

Heti viime perjantaina paikalla oli toistasataa jyväskyläläistä, jotka olivat ostaneet lippunsa ensimmäisinä, Jutilan ja Hämäläisen tammikuussa 2021 Toivolan Vanhalla Pihalla pitämästä tilaisuudesta.

En halua edes ajatella, millaisesta jättipotista Jyväskylän seutu jäi paitsi.

Harri Hämäläinen

Captain's VIP Loungen ilmeen suunnitteli Hämäläisen tytär Miia Riihiaho.

– Miia on sadan pisteen nainen! Mitä tahansa tarvitsimme, hänelle kun soitti, hän ymmärsi yhdestä lauseesta, mitä hain. Sitten hän vain taikoi ja loihti asioita. En edes ymmärrä, miten se on mahdollista, mutta hän on ollut meille aivan timantin arvoinen, Satu Jutila kehaisi.

– Ja koko yhteistyö on ollut erittäin lämminhenkistä. Harri on ollut valmis auttamaan joka käänteessä. Hän toi tavaraa vaikka yöllä, jos tarvittiin. Ja hän nimenomaan tuli itse näyttämään ja opettamaan, miten asioita tehdään, eikä vain lähettänyt kuljetusmiestä tuomaan tavaraa, Satu Jutila jatkoi.

Sisustus- ja painomateriaalien lisäksi Hämäläinen toimittaa Jutiloiden vieraille erityisesti tunnearvoltaan arvokkaaksi kuvailemansa lahjan. Kuten kalleimmat lahjat yleensäkin, tämäkin oli pienessä laatikossa. Tämän harvinaisuuden saa MM-kisojen aikana noin 2300 vierasta.

– Emme voi kertoa, mitä laatikko sisältää, sillä silloin yllätys menisi pilalle. Mutta veikkaan, että näistä tulee keräilyharvinaisuuksia, Hämäläinen sanoi.

Hämäläisellä oli arvatenkin vaikutusta myös siihen, että vieraille tarjoiltavan Captain's Menun jälkiruuat eli leivospöytä on peräisin Keski-Suomesta Elosen leipomosta.

Aiemmilla MM-kisamatkoilla Jutilan kanssa ystävystynyt Hämäläinen oli tietysti mielissään, että juuri hänen yrityksensä pääsi Jutiloiden yhteistyökumppaniksi. Samalla hänen sydämellään oli suuri harmi Jyväskylän ja Keski-Suomen puolesta.

– Nyt mekin toimittelemme tavaraa Tampereelle. Muuttunutta maailmantilannettahan ei voinut aavistaa, mutta jos Jyväskylän uusi areena olisi valmistunut suunnitelmien mukaisesti, MM-kisojen toinen lohko pelattaisiin todennäköisesti Jyväskylässä. Sillä olisi ollut aivan valtava vaikutus koko seutukunnan liike-elämälle, taloudelle ja imagolle. En halua edes ajatella, millaisesta jättipotista Jyväskylän seutu jäi paitsi, Hämäläinen huokaa.