Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alballa pelataan pian minigolfia – suunnitelmissa myös SUP-lautojen vuokrausta

Vuokrasopimus on vain vuodeksi, mutta perustukset jykevät.

Jyväsjärven tuntumassa Ylistön sillan kupeessa, Hotelli Alban naapurissa pääsee pian pelaamaan minigolfia.

Lilliputti Minigolfin yrittäjä Sara Savolin, 28, toivoo, että 12-ratainen kenttä päästäisiin avaamaan jo tulevana viikonloppuna. Vielä edellisviikolla haave vaikutti kaukaiselta.

– Koronan ja sodan takia on ollut toimituskatkoksia. Ratoihin tuleva vihreä matto saapui vasta alkuviikosta tehtaalle. Ratojen asennus ei vie kauaa, kun ne vaan saadaan tehtyä, Savolin kertoo.

Savolin ei ole ensimmäisen kesän minigolfyrittäjä, vaan kokemusta on kertynyt jo usealta vuodelta Lutakon satamasta.

– Tulin itse mukaan minigolf-toimintaan vuonna 2013. Rata oli ollut satamassa jo ennen sitä. Pidimme minigolfia satamassa vuoteen 2020 asti.

Alun perin minigolf oli Tiimiakatemian toimintaa, joka myytiin aina vanhemmilta opiskelijoilta nuoremmille. Lutakon satamassa toiminnan jatkuvuus oli viime vuosina epävarmaa, joten Savolin osti toiminnan miehensä kanssa itselleen.

Haluaisimme tuoda Alballe myös sup-lautojen vuokrausta.

Sara Savolin

– Satamassa elettiin aina vuosi kerrallaan, kun koko ajan odotettiin, että milloin sauna tulee.

Kun Savolin kartoitti uutta paikkaa minigolfradoille Jyväsjärven rannasta, oli Alba lopulta selvä valinta.

– Täällä on tilaa tarpeeksi ja valmiiksi tasainen viheralue.

Vuokrasopimus järjestyi yrittäjän mukaan aika helposti, kun takana oli näyttöjä toiminnasta jo usean vuoden ajalta. Vuosi kerrallaan elämä jatkuu kuitenkin nytkin, sillä vuokrasopimus kaupungin kanssa on tehty Alballe vain vuodeksi. Ruohokentälle tehdyt golfratojen perustukset ovat kuitenkin jykevät.

– Tavoitteena on olla täällä monta vuotta! Savolin toteaa.

Lilliputilla on Hotelli Alban naapurissa myös jäätelökioski. Kioskista hallinnoidaan minigolfradan vuoroja ja välineitä.

Kioski ja minigolf työllistävät tulevana kesänä neljä nuorta, joista yhdellä on esihenkilön rooli.

Sara Savolin on itse siirtynyt toiminnassa enemmän taustalle. Kioskista on tullut Savolinille sivutyö. Pääosaa elämässä esittää perheen 2-vuotias poika.

Osan vuodesta Savolin on ollut palkkatöissä, sillä jäätelökioskista ei ole elättäjäksi talviaikaan.

Yrittäjähenkisyys paistaa kuitenkin vahvasti läpi. Ennen kuin minigolfgreeni vihertää, mielessä on jo toiminnan laajentaminen.

– Haluaisimme tuoda Alballe myös sup-lautojen vuokrausta. Sitä varten tarvittaisiin kuitenkin lupa pienelle varastokopille ja se on vielä vaiheessa, hän kertoo.