Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palokan partiolaiset siivoavat autoja päästäkseen Etelä-Koreaan

Palokasta lähtee reilun vuoden päästä Etelä-Korean Jamboreelle 16 partiolaista. Se vaatii valtavan summan rahaa.

Perinteinen kevättuskailu: auto on talven ja kuraisen kevään jälkeen sisältä kuin myrskyn jäljiltä. Palokan Partiolaiset ovat tunnistaneet markkinaraon ja yhdistäneet sen omiin tavoitteisiinsa.

Lippukunnan nuoret ja näiden vanhemmat pesevät autoja sisältä maksua vastaan. Kerätyt rahat käytetään Etelä-Koreassa vuoden päästä järjestettävän maailmanlaajuisen Jamboree-leirin matkakuluihin. Palokan Partiolaisista matkaan lähtee peräti 16 nuorta.

– Se on todella suuri määrä. Yleensä jamboree-leireille on lähtenyt meiltä pari–kolme osallistujaa. Yksittäisen matkan hinnaksi tulee arviolta 3 000–4 000 euroa, leirille lähtevän partiolaisen äiti Heta Somerla kertoi.

Rahaa tarvitaan siis paljon. Somerla arvioi, että jos lähtijät jaksavat ahkeroida oikein kunnolla, noin puolet rahasta olisi saatavissa kasaan erilaisilla talkoilla ja tempauksilla.

– Rahaa on kerätty jo yli vuosi, ja vielä yli vuosi jatketaan. Täysikäiset menevät esimerkiksi järjestysmiehiksi festareille. Haemme myös erilaisia avustuksia, mutta koska reissun kokonaiskustannus on näin suuri, ne ovat suhteessa aika pienessä roolissa, Somerla kertoi.

Toukokuun jäljellä olevina viikonloppuina sekä helatorstaina 26.5. Palokan Partiolaiset siivoavat autoja maksua vastaan Palokan K-Raudalla sijaitsevan kierrätyskeskuksen vieressä. Tarjolla on sekä ”tavallinen” että luksus-luokan siivous.

– Emme ole halunneet lähteä niihin perinteisiin keksien ja sukkien myyntiin. On enemmän partioaatteen mukaista, että teemme asioita itse, omin käsin. Ja näin nuoretkin oppivat monia tärkeitä taitoja, Somerla sanoo.

Palokan Partiolaiset tekee autojen sisäpesuja Palokan K-Raudan pihalla 21.–22.5., 26.5 sekä 28.–29.5. kello 11–15. Peruspesu 20€, luksuspesu 35€.