Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viilu avataan koko kansan karnevaaleilla kesäkuussa

Satamaan valmistuvan saunaravintolan sisällä käy jo kuhina, kun uudet työntekijät tutustuvat koneisiin, rakennukseen ja toisiinsa.

Keskimaa avaa saunaravintola Viilun 2. kesäkuuta. Kolme viikkoa ennen avajaisia sataman kärjessä suunnitellaan terassikalusteiden paikkoja ja otetaan vastaan kalustetoimituksia.

Sisällä kuhisee. Toistakymmentä avainhenkilöä on aloittanut työnsä jo kaksi viikkoa sitten. He järjestelevät paikkoja, opettelevat uusien laitteiden käyttöä, purkavat laatikoita ja tutustuvat toisiinsa.

– Uusia ja Keskimaan sisältä tulleita on ehkä puolet ja puolet, arvioi apulaisravintolapäällikkö Kaija Ryynänen.

Loputkin henkilökunnasta aloittaa tällä viikolla. Kaikkiaan Viilu työllistää noin 35 henkilöä.

Ennen kesäkuuta henkilökuntaa koulutetaan. Takana on muun muassa ensiapu- ja turvallisuuskoulutukset.

– Isot palikat alkavat olla jo paikallaan, ei ole paniikkia, toteaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialasta vastaava johtaja Pasi Kunelius.

– Saunavalmistaja Harvian ammattilaiset ovat testanneet ja säätäneet saunoja, ja tällä viikolla ravintolaan alkaa tulla myös raaka-aineita, hän jatkaa.

Tummien seinien sisäpuolella ei saa vielä kuvata, joten täytyy kuvailla.

Saunoja on kolme ja ne sijaitsevat rakennuksen Kuokkalan puoleisessa laidassa. Suurimmasta saunasta avautuu näkymä järvelle. Istumatilaa on usealla tasolla. Ravintolapäällikkö Jaska Lahti arvelee, että hikoilemaan mahtuu kerralla noin 30 saunojaa.

– Toki vielä ei olla peputettu ja tarkastettu määrää, hän tunnustaa.

Yksi sauna jäljittelee savusaunaa: huoneessa on tummaa, pimeää ja savun hajua. Kolmannesta ja pienimmästä saunasta avautuu isosta ikkunasta näkymä Kuokkalan suuntaan.

Ulkona alkaa olla valmista. Lutakon puolella edustan kivetys on viimeistelyä vailla, Jyväsjärven puoleinen terassi on kalusteita vaille valmis ja Kuokkalan puolella upotetaan poreammeita terassiin. Järvivesialtaan kehikko puuttuu vielä, mutta sekin ehtii avajaisiin.

Alakerran à la carte -ravintolaan asiakaspaikkoja tulee noin 120 ja terassille reilusti enemmän.

– Jos alakerta täyttyy ja yläkerrassa ei ole tilaisuutta, voimme ohjata asiakkaita mahdollisuuksien mukaan myös toiseen kerrokseen, Pasi Kunelius kertoo.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat Viilun kokous- ja juhlatilat, joiden varauskalenteri on täyttynyt nopeasti.

– Ylioppilasjuhlia ja kesähäitä on varattu. Syksyllä aktivoituvat yritykset, ja tämän vuoden pikkujoulukalenteri alkaa olla pikku hiljaa täynnä, Kunelius kertoo.

Kesäkuun alussa saunaravintolalla järjestetään Kuneliuksen mukaan koko kansan avajaiskarnevaalit. Ovet ovat avoinna eikä pöytävarauksia oteta vastaan. Ensimmäisenä viikonloppuna tutustumaan pääsee tulojärjestyksessä.

Avajaisviikonloppuna Viilussa on DJ, ja Kuneliuksen mukaan paikalla saatetaan nähdä myös yllätysesiintyjiä.