Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raija Sipinen laittaa hopeat ja kristallit pöytään salongeissa

Sipisen pitopalvelu avasi vappuna tilat Marttalassa. Lounasta siellä ei tarjoilla.

Pitopalvelu Raija Sipinen Ky on vuokrannut Jyväskylän Lyseon naapurissa sijaitsevasta Marttalasta tilat tilausravintolalleen. Avajaiset olivat vappupäivänä, ja alku uudessa tilassa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Raija Sipinen kertoo, että ensimmäisellä viikolla täyttyivät toukokuun kalenterista lähes kaikki perjantait ja lauantait. Myös arkisin on jo hyvin varauksia esimerkiksi erilaisille kokouksille.

– Meille on monta kertaa esitetty, että voisimme mennä Marttalaan vuokralaiseksi. Päätös juhlatilojen vuokraamisesta syntyi yhdessä tyttäreni, yrittäjä Marja Mäenpään kanssa. Martat omistavat kiinteistön, ja se on tällä hetkellä myynnissä. Olemme vuokralla kolmen vuoden sopimuksella, ja sitä jatketaan, jos se tuntuu hyvältä molemmista osapuolista.

Hän jatkaa, että toiminnan aloitusta helpotti, että heillä on tunnettu nimi.

– Jo kolmaskin sukupolvi on mukana, kun toisen tyttäreni Tarjan tytär Tea Suosara on yrityksessä mukana, Raija Sipinen toteaa.

Sipinen kertoo, että he tekevät tarjoilut Lintukankaalla kotileipomossa, ja Marttalassa tarjoilut viimeistellään.

Sipisen pitopalvelu toimi aiemmin kymmenen vuotta Nikolainkulmassa. Raija Sipinen sanoo Marttalan tilojen olevan hyvin samanhenkiset. Paikka on tunnelmaltaan juhlava ”kuin luonnostaan”.

– Meillä on myös Vesilinnan ravintola, ja tämä on hyvä lisä sillekin. Marttalassa meillä on nimenomaan pitopalvelu eli lounasravintolaa siitä ei tule. Teemme edelleen tarjoiluja esimerkiksi myös Palokan Pelimannitalolla, seurakunnan tiloihin ja koteihin.

Raija Sipinen jatkaa, että tilauskalenteria katsoessa huomaa, että korona-aika alkaa vähän hälvetä. Erilaisia tilaisuuksia ja esimerkiksi syntymäpäiviä järjestetään entistä enemmän.

– Meillä on oma tyyli tehdä työmme. Sipisen tyyliin kuuluvat esimerkiksi kauniit kattaukset. Marttalan Sipisen salongeissa on hopeat ja kristallit kattauksissa. Laitamme myös aina ulkoa asti koristelut – jo ulkoa näkyy, mihin juhlaan ollaan tulossa. Keskustelemme asiakkaan kanssa tarkkaan mitä he haluavat, ja katamme juhlatilan esimerkiksi asiakkaan toivomilla väreillä ja kukilla, Sipinen kertoo.

Raija Sipinen on ollut marttana liki 60 vuotta.

– Nyt olen päässyt Marttalan taloon töihinkin. Olen pitänyt lähes 45 vuotta virallisesti pitopalvelua. Jo sitä ennen, kun olin Jyväskylän pappilassa vahtimestarina, tein juhliin tarjoiluja, Sipinen muistelee.