Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työväentalo taipuu Lievestuoreen keskustassa myös rocktapahtumaan

Punamultaisessa Toivolassa soi raskas ja hieman kevyempi rock kahtena iltana.

Lievestuoreen työväentalossa Toivolassa jyrähtää kunnolla, kun siellä järjestetään 20.–21. toukokuuta Livestuore rock-tapahtuma. Työväentalo Toivola on yli 100-vuotias rakennus, ja tapahtuman järjestäjä yrittäjä Mikko Virtanen sanookin, että tällaisella tapahtumalla on tavallaan hauskaa jatkaa perinteisen tapahtumatalon perinteitä.

Virtanen järjesti elokuussa 2020 yhdessä Juhani Mäkisen yrityksen Sievin Sävel Oy:n kanssa Livestuore-festivaalin Lievestuoreen keskustassa. Viime kesänä Virtanen ja Mäkinen päättivät olla järjestämättä tapahtumaa koronan vuoksi. Oli liian suuri riski järjestää tapahtumaa, joka mahdollisesti joudutaan perumaan.

Nyt järjestettävä Livestuore Rock piti alun perin järjestää kahdesti viime vuoden loppupuolella ja kerran keväällä, ja nyt toukokuussa se järjestetään varmasti.

Lievestuoreella on aikoinaan järjestetty muun muassa huuliharppufestivaalit ja makasiinimarkkinat 90-luvun puolivälissä. 2000-luvun alkupuolella oli nykyisen Huminan takana Kivihovi-fest, sillä ravintolan nimi oli silloin Kivihovi. Kivihovi-festissä esiintyi nimekkäitä yhtyeitä, muun muassa Remu ja Hurriganes sekä Menneisyyden vangit.

– Vuoden 2020 kesäfestivaali syntyi niin, että menimme Juhanin kanssa juhannusaattona heidän autotalliinsa miettimään asiaa, ja päätimme vajaassa 1,5 kuukaudessa rakentaa tapahtuman. Kyllähän meillä oli välillä hieman hoppua. Idea tähän toukokuun tapahtumaan tuli, kun Petri Majuri oli Radio Lievestuoreen haastateltava viime vuonna. Hän on kotoisin Lievestuoreelta, ja on nykyään tuottajana ja äänittäjänä omassa studiossaan Helsingissä. Lisäksi hän on kitaristina Mount Mary -yhtyeessä, Mikko kertoo tapahtuman taustoista.

Mikko ja Juhani alkoivat miettiä viime vuonna, että miten he saisivat luotua tapahtuman Mount Mary -yhtyeen ympärille. Kun tapahtuma herätti paikallisesti kiinnostusta ja sille saatiin pääsponsorit, palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Nyt ohjelma on rakennettu siten, että perjantaina soi hieman heavympi musiikki ja lauantaina rockimpi. Tapahtumassa soittavat Mount Meryn lisäksi Kamara, Kamala, Gadillags, Helkkarin partaterät ja Pretty Little Dittys.

– Toivola on paikkana sopiva tällaiseen tapahtumaan. Talon rakenne on toimiva, koska se on esityksiin ja musiikkiin suunniteltu. Yleisömäärällisesti Toivolassa ei ole kovin paljon kapasiteettia, mutta vähän yli 200 mahtuu sinne oikein hyvin.

Tulevalle kesälle Mikko Virtanen ei ole suunnittelemassa Lievestuoreelle festivaalia, sillä yhteistyökumppanilla Sievin Sävelellä on kesä jo täyteen varattu.