Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi Forumin uusimmista vuokralaisista on maailman suurimpaan juhlatarvikkeiden myymäläketjuun kuuluva Partyland.

Kauppakeskus Forumin käytävillä on vilskettä. Kuten myös muissa Jyväskylän kauppakeskuksissa, myös Forumissa on tapahtunut paljon. Uusien myymälöiden joukosta löytyy muun muassa juhlatarvikemyymälä Partyland.

– Kävimme katsomassa useita liiketiloja, mutta tämä oli ensimmäinen, jonka halusimme heti. Myymälän malli on meille hyvä. Uskon myös keskustan vetovoimaa: Täällä vietetään aikaa kesällä ja muutenkin. Autottomuus ja keskustassa asuminen eivät ole enää outoa. Tuntuu, että Forum on supervilkas tällä hetkellä, Jyväskylän Partylandin yrittäjä Riikka Penttilä sanoo.

Hän on monelle tuttu kasvo kaupan alalta jo entuudestaan. Penttilä on ammatiltaan tekstiilialan insinööri, mutta on työskennellyt pitkään muun muassa Jyväskylän Dressmannissa ja H&M:ssa. Juhlatarvikekaupan yrittäjäksi lähteminen oli kuitenkin pieni yllätys yrittäjälle itselleenkin.

– En olisi ajatellut, että myyn työkseni ilmapalloja, mutta mikä olisi parempi asiakas kuin sellainen, joka järjestää juhlia, Penttilä sanoo ja naurahtaa.

Juhlatarvikkeiden erikoismyymälä Partylandille löytyy kysyntää ympäri vuoden. Erilaiset teemajuhlat ovat nostaneet suosiotaan viime vuosikymmenen aikana. Juhlia rakentavat niin yritykset kuin yksityiset ihmiset. Ilmapallokaaria on tilattu esimerkiksi messuille ja muihin edustustilaisuuksiin. Myös sosiaalisen median käyttö on lisännyt juhlien visuaalisuutta – kuviin saadaan koristeilla näyttävyyttä.

– Synttäreitä on ympäri vuoden, lisäksi vappu ja halloween ovat meillä isoja sesonkeja. Myös penkkarit näkyivät meillä, Penttilä kertoo.

Partylandin suosituin osasto on yllättävä, ja se löytyy myymälän perältä. Siellä on pikkutuhmia tuotteita K18-makuun.

– Sieltä ostetaan hassuttelujuttuja esimerkiksi polttareihin.

Ilmapallot ovat kuitenkin Partylandin ykköstuote. Partylandin työntekijät ovat käyneet balloon artist -koulutuksen, joten heiltä voi kysyä myös vinkkejä siihen, miten ja mihin ilmapalloja voi käyttää.

Partylandin yrittäjänä toimii Riikka Penttilän lisäksi hänen aviomiehensä Matti Penttilä.

– Olimme molemmat haaveilleen yrittäjyydestä, ja meillä molemmilla on ollut yrittäjiä suvuissa. Olimme keskustelleet asiasta, mutta oma ideaa meillä ei ollut. Kun törmäsimme Partylandin franchising-myymäläketjuun, kiinnostus heräsi heti.

Yrittäjien lisäksi myymälä työllistää neljä työntekijää.