Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä heitä sipulikukkia biojätteisiin; ne voi istuttaa toukokuussa muiden iloksi puistoon

Jyväskyläläisten ei kannata heittää pääsiäiskukkia roskiin, vaan ne voi istuttaa puistoon kaikkien iloksi. Näin pyytävät Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry. Sipulikukkien kierrättämiseksi toteutetaan SIKSAK – Sipulikukkien kierrätystapahtuma 14.–15.5. Kukat istutetaan Viitaniemen Stavangerin puistoon.

– Stavangerin puistossa on jo nyt olemassa perenna-alue, jota sipulikukilla voidaan täydentää. Vanhojen sipulikukkien istuttaminen on myös resurssiviisasta, Jyväskylän kaupungin maisema-arkkitehti Leena Buller sanoo.

Kierrätettävien sipulikukkien toivotaan tuovan alueen käyttäjille iloa vielä ensi vuonna.

– Pääsiäissesongin pikkunarsissit kukkivat melko varmasti vielä ensi keväänäkin, mutta jalostetut lajikkeet eivät välttämättä kestä kukkivina useita vuosia. Ehkä voimme järjestää vastaavia kierrätystapahtumia myös tulevaisuudessa, Buller jatkaa.

Kukkien istuttamisen lisäksi tapahtumassa on kompostineuvontaa ja mahdollisuus kokeilla lastipyörää. Tapahtuma on osa Jyväskylän kaupungin Kehä Vihreän kasvillisuus- ja luontoteemaista tapahtumakokonaisuutta. Katso lista tapahtumista osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kehavihrea/tapahtuu.