Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vielä on hiihtokautta jäljellä – Laajavuoren latuja kunnostetaan pääsiäispyhien aikana

Keväiset kelit ovat saapuneet Jyväskylään ja hiihtokausi alkaa lähestyä loppuaan. Pääsiäispyhien aikaan Jyväskylässä ei kunnosteta latuja, poikkeuksena Laajavuoren latureitit, joita kunnostetaan perjantaina ja lauantaina.

Kunnostus on tällä hetkellä erittäin hidasta, koska kelit vaihtelevat päivän aurinkoisista pluskeleistä yöpakkasiin tehden latupohjista jäisiä. Tämän vuoksi jokaista reittiä ei ehditä kunnostaa saman päivän aikana, mutta latuinfoa seuraamalla selviää mitkä reitit on kunnostettu.

Hiihtäjiä kehotetaan käyttämään harkintaa aamuisin ja iltaisin, kun ladut ovat jäiset ja liikkumaan oman taitotason mukaan. Lisäksi kevätkelit voivat tuoda laduille yllätyksiä eli sulia ja jäisiä paikkoja voi ilmestyä nopeastikin ja sulamisvedet voivat virrata laduille.

Latuja kunnostetaan mahdollisuuksien mukaan vielä pääsiäisen jälkeen osalla alueista. Tilannetta seurataan päivittäin. Vähitellen osa reittiosuuksista pudotetaan pois kunnostuksen piiristä ja reittien kunnostuksen lopettamisesta tiedotetaan aikanaan.

Hiihtolatujen kunnostustiedot saa Jyväskylän seudun latuinfosta osoitteesta https://www.jyvaskylanseutu.fi/latuinfo