Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän Kesässä konsertoivat myös Saara Aalto, Anneli Saaristo ja Arja Koriseva

Jyväskylän Kesän 6.–12.7. ohjelmisto täydentyi ennen pääsiäistä. Jyväskylän yliopiston päärakennuksella kuullaan kansainvälisestä laulukilpailumenestyksestään tunnettua Saara Aaltoa ja monipuolista tulkitsijaa, Anneli Saaristoa. Lisäksi kuullaan lastenkonsertissa uusia tulkintoja rakastetuista Georg Malmsténin lauluista. Puistojuhlien esiintyjäkattaus täydentyi Pariisin Kevät-yhtyeellä.

Saara Aalto on monelle tuttu menestyksestään laulukilpailuissa, kuten The Voice of Finland 2012 ja The X Factor UK 2016. Kilpailemisen lisäksi Aalto on ehtinyt tehdä paljon muutakin: hän on esimerkiksi julkaissut seitsemän levyä, edustanut Suomea Euroviisuissa ja antanut äänensä Disneyn Frozen-elokuvan Annalle.

Jyväskylän Kesään Saara Aalto tuo päivitetyn version konsertistaan, jota hän esitti kiertueellaan Iso-Britanniassa vuonna 2019. Maanantaina 11.7. pidettävässä konsertissa kuullaan uusin, akustisin sovituksin sekä Aallon omia kappaleita että hänen suosikkikappaleitaan X Factorista, musikaaleista ja elokuvista.

Yliopiston päärakennuksella nähdään myös tyylillisesti monipuolisesta ohjelmistostaan tunnettu Anneli Saaristo. Suurelle yleisölle Saariston levytyksistä tunnetuin lienee kappale La dolce vita, jolla hän edusti Suomea vuoden 1989 Euroviisuissa ja sijoittui loppukilpailussa seitsemännelle sijalle.

Anneli Saaristo esiintyy Jyväskylän Kesässä kapellimestari Lasse Hirven orkesterin kanssa. Saaristo on koostanut Jyväskylän Kesän konserttinsa paitsi suurimmista hiteistään, myös harvemmin kuulluista, taiteilijalle itselleen tärkeistä kappaleista. Kappaleiden välissä Saaristoa haastattelee musiikkitoimittaja Tarja Närhi.

Anneli Saariston konsertti tiistaina 12.7. on samalla Kesän päätöskonsertti.

Säveltäjä, sanoittaja ja muusikko Georg Malmsténin syntymästä tulee tänä kesänä kuluneeksi 120 vuotta. Malmsténin kynästä ovat lähtöisin monet lastenlaulut, kuten Lasten liikennelaulu, Hyljätty nukke ja Karhunpoika sairastaa.

Tuotteliaan taiteilijan laulut ovat eläneet läpi vuosikymmenten. Niitä juhlistetaan torstaina 7.7. Jyväskylän Kesässä Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen konsertissa, jonka solisteina nähdään Arja Koriseva ja Aki Hietala.

Arto Tuunelan sooloprojektista kokonaiseksi yhtyeeksi kasvanut Pariisin Kevät on ehtinyt julkaista jo seitsemän albumia. Yhtyeen suosiosta todistavat kulta- ja platinalevyt, joita molempia on kertynyt kaksin kappalein. Pariisin Kevät nähdään Puistojuhlissa perjantaina 8.7.