Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koeajo | Ford Ranger Stormtrak voisi hyvin olla yksityisen arkiauto

Ford on tehnyt Rangereista muutamia erikoismalleja, ja yksi niistä on Stormtrak. Sen lähtökohtana on ollut malliston yläpäästä löytyvä Wildtrak, mutta Stormtrakia on kuitenkin jatkojalostettu tästä vielä eteenpäin. Syy erikoismallien tarpeelle on selkeä – Ford haluaa erottua kilpailijoistaan, ja siksi on pyrittävä tekemään entistä haluttavampia autoja.

Ranger Stormtrakin konehuoneessa mylvii kaksilitrainen dieselpata, josta irtoaa tehoa 213 hevosvoimaa. Vaihteistona on samanlainen kymmenvaihteinen automaatti, mikä on tarjolla myös Ford Mustangiin. Auto on rekisteröity pakettiautoksi, johon riittää B-ajokortti.

Halukkaille Stormtrak on tarjolla myös C-kortillisena versiona. Epäselvyyksien välttämiseksi kerrottakoon, että Fordin sivustolla on Rangerille, myös Stormtrakille kaksi eri hinnastoa – mikäli hinnaston otsikossa on mainittu N2G, on kyse kuorma-autoksi rekisteröidystä autosta. Syy tälle kikkailulle on verotekninen, koska kuormuriksi rekisteröitynä takapenkillinen Ranger on poskettomasti edullisempi verrattuna vastaavaan B-kortilliseen, vaikka auto on teknisesti käytännössä identtinen paria pientä muutosta lukuun ottamatta.

Tätä ei voi hyvällä tahdollakaan verrata mihinkään citymaasturiin.

Toinen syy on rajoitin, jollaista pakuversiossa ei tietenkään ole. Tämän takia pakuversiolla eteneminen esimerkiksi pidemmillä lomamatkoilla on nopeampaa, vaikka veroseuraamukset ovat kuorkkiversioon nähden selvästi rajummat. Tämän takia koeajoautossa ei esimerkiksi ole takapenkkejä, vaan sen tilalla on tavarankuljetukseen tarkoitettu kaukalo.

Ajossa työkalumaisuus loistaa poissaolollaan. Auto on niin miellyttävä, että se on helppo kuvitella jopa yksityishenkilön arkiautoksi. Tunnen henkilön, jolla on Rangereita ollut ainoanakin autona.

Aiempien koeajojen perusteella Ranger on myös maastokyvykäs auto, ja isoin este löytyy todennäköisesti ratin ja penkin välistä. Tätä ei voi hyvällä tahdollakaan verrata mihinkään citymaasturiin.

Mukava asia on myös Ford Rangerin vetokyky – perävaunun sallittu maksimipaino on 3 500 kiloa. On tosin huomioitava, että ajokorttivaatimus on hyvä tarkistaa rekisteriotteesta, sillä perävaunua vedettäessä BE ja C1E kortin vaativat yhdistelmät näyttävät samanlaisilta, mutta ovat paperilla lainsäätäjän mielestä erilaisia.

Ford Ranger Stormtrak sopii sille, joka haluaa arjessa toimivan pick-upin autohipsterien twistillä höystettynä. Edullisin B-kortillinen Ranger Stormtrak lähtee omaksi 57 283 eurolla. Hintaero Wildtrakiin on vain kolmisen tuhatta euroa, joten samaan konkurssiin voi harkita eksoottisemman erikoismallin ja perinteisen väliltä. Myös edullisempi erikoismalli löytyy: Ford Ranger Wolftrak.