Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etolan tilat kasvoivat – samaan aikaan Etra Megacenterille rakennetaan uutta liiketilaa

Jyväskylän Seppälässä sijaitseva Etola ei ole kadonnut mihinkään, vaikka tontille kohonnut uusi rakennus peittääkin sen näkyvyyden Seppälänkadun suuntaan. Sen sijaan Etola on laajentanut tilojaan myös viereiseen kiinteistöön, jossa aiemmin toimi AT Lastenturva ja sitä ennen Lidl Outlet. Kevättä ja sen aloittavaa vappusesonkia heliumpallomarkkinoineen odotetaan jo.

– Ennen teollisuus- ja talouspuoli olivat yhtä, sitten puolet eriytettiin. Etola miellettiin kuitenkin pitkään muovi- ja kumikaupaksi, Taina Seva-Kotka kertoo. Hän on työskennellyt Jyväskylän Etola Shopin myymäläpäällikkönä 20 vuotta.

– Sisustuspuoli on laajentunut vuosien saatossa tosi paljon. Moni yllättyy, että meillä on esimerkiksi yli sadan mallin kerni- ja vahakangasliinan valikoima, sadevaatteita lapsille ja aikuisille sekä oman maahantuonnin leluja. Etolan oma valikoima on merkitty Ecollection-merkillä, hän lisää.

Etolan tilat laajenivat alkuvuodesta noin 350 neliötä, nyt tilaa on yhteensä 1 270 neliötä. Laajennuksen myötä esimerkiksi sisustustuotteiden ja kalusteiden määrä tulee lisääntymään vielä tämän kevään aikana.

Etola-kauppoja on Suomessa yhteensä 13. Etolalla on pitkä historia, sillä se ulottuu 1930-luvulle saakka.

Talven aikana Etolalta huomiota on vienyt samalle tontille, Seppäläntien ja Vasarakadun kulmaan, rakennettu uusi 2 100 neliön Etra Megacenterin liiketila. Tällä hetkellä Etra sijaitsee samalla tontilla vanhemmassa rakennuksessa.

– Se on suunniteltu purettavaksi vaiheittain sen myötä, kun tontille saadaan toteutettua kaavamuutos. Sen jälkeen pystytään rakentamaan lisää uutta tilaa. Kaikki on kuitenkin kiinni kaavamuutoksesta ja Jyväskylän kaupungin kanssa tehtävästä yhteistyötä. Kaavamuutos vie aikansa, mutta se on tavoitteemme, Etola Kiinteistöjen toimitusjohtaja Jouni Pelkonen kertoo.

– Kaavamuutos ei koske pelkästään tonttiamme, vaan koko lähialuetta – se on kokonaisuus, johon kuuluu esimerkiksi Vasarakadun kehittämistä ja liikenneväylien parantamista, hän lisää.

Etra toimii 40 paikkakunnalla ja se myy teollisuus-, rakennus- ja kunnossapitotarvikkeita pääasiassa yritysasiakkaille, mutta myös yksityisille kuluttajille. Uusi kauppa valmistuu kesän aikana.

– Lupasin aikanaan Jyväskylän kaupungille, että tehdään rakennuksesta kaupunkikuvallisesti tyylikäs maamerkki Seppälän parhaalle paikalle. Olen tyytyväinen siitä, miten hanke on edennyt.

Rakentamishankkeen takana on Etola-yhtiöiden omistamista liiketiloista vastaava Etola Kiinteistöt Oy. Myös Etra Oy ja Etola Shops Oy kuuluvat Etola-yhtiöihin.