Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus Sokkarissa on säpinää – uusimpana second handia ja teen tuoksua

Kauppakeskus Sokkarin toisessa kerroksessa voi tehdä second hand -löytöjä teen tuoksussa. Nelisen viikkoa sitten ovensa avasi käytettyjen merkkivaatteiden Rebel Second Hand -myymälä ja Teeleidin uusi kahvila. 300-neliöinen kokonaisuus on otettu vastaan hyvin.

– Ei ole ollut aamua, että oven takana ei olisi ollut ihmisiä odottamassa liikkeen aukeamista. Päivät ovat sujuneet sukkelaan ja kuhina on käynyt. Tätä elämää on kaivannut tosi paljon, Teeleidin yrittäjä Anne Savela kertoo.

– Keskustassa on taas vetovoimaa, täällä on tosi paljon ihmisvirtaa. On ollut yllätys, miten paljon porukkaa on käynyt, Rebel Second Hand -myymälän yrittäjä Terhi Vallas iloitsee.

Idea uudenlaiseen kauppaan ja kahden toimijan yhdistämiseen lähti Vallakselta. Pohjalla oli kiinnostus vastuulliseen kuluttamiseen ja muotiin, ja yritysidean kylkeen haluttiin kahvilatoimintaa.

–Pyysimme Annen mukaan, ja saimme huippuyhdistelmän. Rebel Second Handin idea on, että joka päivä myyntiin tulee jotakin uutta eli valikoima vaihtuu. Meillä on palvelurekkejä ja asiakkaat käyvät täydentämässä myös omia rekkejään, Vallas sanoo.

– Minäkin olin ajatellut, että tällainen yhdistelmä olisi hyvä. Aloimme miettiä nopeasti, erotammeko liikkeet vai olemmeko yhtä tilaa; näin se toimii parhaiten. Ihmiset saattavat huomata kahvilassa istuessaan jotain kiinnostavaa rekistä, Savela kuvailee.

Teeleidin Teehuone on sijainnut pitkään Kramsunkadulla. Sokkarin Teeleidi täydentää palveluvalikoimaa; se on ennen kaikkea herkuttelupaikka keskustassa asioiville. Leivonnaiset tulevat Kramsunkadulta, Aatsipoppaa-leipomosta ja Hannan Kakuilta. Kahvi tulee Taiga-kahvipaahtimolta, limonadit Liquid Kitcheniltä.

– Haluamme tarjota mahdollisimman paljon paikallista. Eri teemakuja on 70.

Savela muistelee, että kauppakeskus Seppä vei valmistuessaan joksikin aikaa Jyväskylän keskustan vetovoimaa, mutta nyt tyhjät liiketilat ovat alkaneet täyttyä.

– Keskustan elävöittäminen on ollut missioni aina, Jyväskylässä varttunut Savela sanoo.