Kauppakeskus Sokkarissa on säpinää – uusimpana second handia ja teen tuoksua

Kauppakeskus Sokkarin toisessa kerroksessa voi tehdä second hand -löytöjä teen tuoksussa. Nelisen viikkoa sitten ovensa avasi käytettyjen merkkivaatteiden Rebel Second Hand -myymälä ja Teeleidin uusi kahvila. 300-neliöinen kokonaisuus on otettu vastaan hyvin.

– Ei ole ollut aamua, että oven takana ei olisi ollut ihmisiä odottamassa liikkeen aukeamista. Päivät ovat sujuneet sukkelaan ja kuhina on käynyt. Tätä elämää on kaivannut tosi paljon, Teeleidin yrittäjä Anne Savela kertoo.

– Keskustassa on taas vetovoimaa, täällä on tosi paljon ihmisvirtaa. On ollut yllätys, miten paljon porukkaa on käynyt, Rebel Second Hand -myymälän yrittäjä Terhi Vallas iloitsee.

Idea uudenlaiseen kauppaan ja kahden toimijan yhdistämiseen lähti Vallakselta. Pohjalla oli kiinnostus vastuulliseen kuluttamiseen ja muotiin, ja yritysidean kylkeen haluttiin kahvilatoimintaa.

–Pyysimme Annen mukaan, ja saimme huippuyhdistelmän. Rebel Second Handin idea on, että joka päivä myyntiin tulee jotakin uutta eli valikoima vaihtuu. Meillä on palvelurekkejä ja asiakkaat käyvät täydentämässä myös omia rekkejään, Vallas sanoo.

– Minäkin olin ajatellut, että tällainen yhdistelmä olisi hyvä. Aloimme miettiä nopeasti, erotammeko liikkeet vai olemmeko yhtä tilaa; näin se toimii parhaiten. Ihmiset saattavat huomata kahvilassa istuessaan jotain kiinnostavaa rekistä, Savela kuvailee.

Teeleidin Teehuone on sijainnut pitkään Kramsunkadulla. Sokkarin Teeleidi täydentää palveluvalikoimaa; se on ennen kaikkea herkuttelupaikka keskustassa asioiville. Leivonnaiset tulevat Kramsunkadulta, Aatsipoppaa-leipomosta ja Hannan Kakuilta. Kahvi tulee Taiga-kahvipaahtimolta, limonadit Liquid Kitcheniltä.

– Haluamme tarjota mahdollisimman paljon paikallista. Eri teemakuja on 70.

Savela muistelee, että kauppakeskus Seppä vei valmistuessaan joksikin aikaa Jyväskylän keskustan vetovoimaa, mutta nyt tyhjät liiketilat ovat alkaneet täyttyä.

– Keskustan elävöittäminen on ollut missioni aina, Jyväskylässä varttunut Savela sanoo.

Kauppakeskus Sokkari

Paljon muutakin kuin Sokos

Kauppakeskus Sokkari on monipuolistunut. Samalla kun tavaratalo Sokoksen tilat ovat pienentyneet, on tiloja vapautunut muille toimijoille.

Sokos- ja kauppakeskusjohtaja Una Hirvilammi kertoo, että Sokos ja Mestarin Herkku toimivat edelleen kauppakeskuksen vahvoina vetureina yhdessä Stadiumin, IKEA suunnittelustudion ja Clas Ohlsonin kanssa.

– Ravintolamaailma on täydentynyt Mestarin Keittiön ja Hesburgerin lisäksi Jungle Juice Barilla, Itsudemolla, Friends & Brgrsilla, Caffitellalla sekä uusimpana Teeleidin palveluilla yhdessä Rebel Second Hand myymälän kanssa, hän kertoo.

Muita kauppakeskuksen toimijoita ovat muun muassa Jyväskylän Uusi Apteekki, Alko, Body Shop, Hius, Hyvä Olo -kauneushoitola, Eurokangas, Flying Tiger, Ompelimo Tasosauma, Partioaitta, Pentik, S-Pankki, Telia, Tunnin Kuva ja kiinteistövälitys Vendo.

Uusimpana palveluna kauppakeskuksessa on SpaceHubin vuokrattavat neuvottelutilat.

– Tavoitteena on ollut luoda miljöö, jossa viihdytään yksin, ystävien ja koko perheen voimin. Asiakkaat ovat usein yllättyneitä, mitä kaikkea Sokkarin katon alta tänä päivänä löytyy. Uskomme Jyväskylän keskustan vetovoimaan ja haluamme olla luomassa entistä viihtyisämpää keskustaa.

Kauppakeskuksen tilat on nyt vuokrattu kokonaisuudessaan, eikä uusia toimijoita toistaiseksi ole tulossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut