Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renkaanvaihtosesongista on tulossa lyhyt ja raju

Rengasalan ammattilaiset povaavat kevään renkaanvaihtosesongista lyhyttä. Laukaantien varressa Seppälänkankaan suunnalla sijaitsevalla Lapin Kumilla arvellaan, että sesongista tulee pääsiäisen jälkeen räväkkä.

– Lumitilanne näyttää jatkuvan vielä tämän viikon hyvänä, mutta pääsiäisviikolla renkaidenvaihto voi alkaa jo. Mutta todennäköisesti pääsiäisen reissut tehdään vielä talvirenkailla ja kuun lopussa on raju sesonki, Jyväskylän toimipisteen vetäjä Jarno Äijänen arvelee.

Myös kaupungin toisella laidalla Päijät-Kumilla veikataan sesongin alkavan kunnolla pääsiäisen tienoilla.

– Varma en ole, mutta 11. päivä voisi jo vaihtaminen alkaa. Viimeistään heti pääsiäisen jälkeen on sesonki, uskoo yrittäjäveljeksistä Timo Vuoristo.

Päijät-Kumi ottaa kevätsesongin ensi kertaa vastaan uudessa toimipisteessään, sillä yritys muutti Säynätsalosta uusiin tiloihin Eteläporttiin viime syksynä.

– Tätä sijaintia katsoimme ensimmäisen jo yli kymmenen vuotta sitten, kun alueen rakentaminen oli ensi kertaa vireillä, kertoo puolestaan Jussi Vuoristo.

Pääsiäisen reissut tehdään talvirenkailla ja kuun lopussa on raju sesonki.

Jarno Äijänen

– Samalla saatiin tilat nykyvaatimusten tasolle, työpisteitä on enemmän ja säilöpaikkojen määrää voitiin kasvattaa, Vuoristo jatkaa.

Alan yritykset tarvitsevat kiivaimpaan sesonkiin lisätyövoimaa. Viime vuonna Lapin Kumilla oli vaikeuksia saada väkeä, mutta tänä keväänä tarvittava 10 tekijän lisävoima on jo tiedossa.

Päijät-Kumille on tulossa puolenkymmentä lisäkäsiparia.

– Lyhyelle ajalle on haastavaa saada osaavia tekijöitä, mutta siinä on onnistuttu. Tekijöitä on löytynyt kavereiden kautta, Facebookista ja TE-toimiston avulla, Vuoristo kertoo.

Nykylainsäädäntö ei tunne enää talvirengaspakkoa tiettyinä kuukausina, vaan autoilijoiden on itse huolehdittava, että alla on keliin sopivat renkaat.

Lumen tulo yleensä keväällä muistuttaa, ettei vaihdon kanssa kannata kiirehtiä.

Timo Vuoristo

– Lumen tulo yleensä keväällä muistuttaa, ettei vaihdon kanssa kannata kiirehtiä, Timo Vuoristo toteaa.

– Jos takatalvi pitkittää sesongin alkua, se tulee päälle rajuna. Mutta yleensä ennen vappua on renkaat vaihdettu, hän jatkaa.

Sää hillinnee renkaidenvaihtointoa yli pääsiäisen, sillä Ilmatieteen laitos lupaa Jyvässeudulle vaihtelevaa säätä ainakin ensi viikon puoliväliin saakka.