Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotimaisen nykyjazzin kärkiyhtye esiintyy Jyväskylässä perjantaina – katso listasta muukin musiikkitarjonta

Aki Rissanen Trio esiintyy Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Popparissa perjantaina 18.3. Suomen menestyneimpiin nykyjazzkokoonpanoihin kuuluvassa pianotriossa soittavat Aki Rissasen kanssa basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Kansainvälisen läpimurron saavuttanut Aki Rissanen Trio on noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin brittiläisen Edition Recordsin julkaisemien levytysten myötä. Kolmikon viimeisimmän albumin inspiraation lähteinä kuuluu erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki.

Nykyisin Lyonissa, Ranskassa, asuva Aki Rissanen on eräs tämän hetken seuratuimmista jazzmuusikoista, jonka ura on vahvassa kansainvälisessä nousussa. Hän opiskeli 12 vuotta klassista pianonsoittoa ennen kuin siirtyi opiskelemaan jazzmusiikkia. Hän on opiskellut Kuopion ja Pariisin konservatorioissa sekä Sibelius-Akatemian jazzosastolla, josta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2009.

Rissanen sai arvostetun toisen palkinnon soolopianokilpailussa vuoden 2004 Montreux’n jazzfestivaaleilla. Pariisin La Defense Festival palkitsi hänet parhaana solistina ja parhaasta ohjelmistosta vuonna 2006. Rissasen trio on ollut toiminnassa vuodesta 2002 ja Teppo Mäkynen liittyi rumpuihin 2012.

Elävän musiikin lista

Pe 18.3. Anssi Kela

La 19.3. Erin

Ti 22.3. Tonika duo

Pe 18.3. Diablo, Humavoid

La 19.3. Sanni

Pe 18.3. Chione

Pe 18.3. Nina Åkerman & ManTra

Pe 18.3. Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Trio

La 19.3. Ben Granfelt

La 19.3. Souvarit

Ke 23.3. Jyväskylä Sinfonia: Jäähyväiset

Su 20.3. Juha Vartiainen