Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leena Hambergin näyttelyssä on kuvia elämän voimasta

Leena Hambergin Power-näyttely on esillä Galleria Patinassa huhtikuun alkupuolelle saakka. Näyttelyn maalaukset kertovat erilaisia tarinoita elämän monikerroksellisuudesta ja voimasta. Luonto toimii usein inspiraationa Hambergin teoksissa. Hamberg kertoo, että luonnon monimuotoisuus on hänelle tärkeää, ja myös luonnonvoimat kiehtovat häntä.

Näyttelyssä on esillä Hambergin eläinaiheisia maalauksia, joissa esiintyy muun muassa lehmiä, hevosia ja kotkia. Taiteilija kertoo tarkkailevansa mielellään eläinten käytöstä ja eleitä. Hänelle on erityisen tärkeää saada tallennettua maalauksiinsa eläimen katse. Silmistä välittyy eläimen persoona, ja toisaalta sen suhde ihmiseen.

– Kun eläin luottaa ihmiseen, se katsoo kohti, Hamberg kuvailee.

Osan näyttelyä muodostavat maalaukset, joiden pääroolissa ovat nostalgiset Pappa-Tunturit. Hamberg ammentaa usein taiteeseensa ideoita muistoista, ja mopot tuovat hänelle mieleen lapsuuden ihanat kesät, sekä niiden tuoksut ja kiehtovan jännityksen. Hamberg on tutkinut vanhoja mopoja valokuvista ja maalannut niitä yksityiskohtaisen tarkasti.

– Mopo on usein se ensimmäinen menopeli, joka mahdollistaa liikkumisen ja laajentaa nuoruudessa reviiriä. Monille muodostuu tärkeä suhde omaan mopoon. Toisaalta olen maalatessani miettinyt myös sitä, että yleensä mopoilla kuljetaan toisten ihmisten luo, Hamberg pohtii.

Hän luonnehtii itseään koloristiksi, joka rakastaa värejä. Juuri oikeiden sävyjen ja väriyhdistelmien löytäminen on hänelle työskennellessä tärkeää.

Hamberg toi näyttelyyn esille pääasiassa akryylimaalauksiaan. Nopeasti kuivuva akryylimaali sopii hyvin hänen työskentelytavalleen. Hamberg maalaa kerroksellisesti, luoden maalauksiinsa vaihtelevaa pintastruktuuria, karheutta ja läpikuultavuutta.

– Levitän maalia pensselillä ja palettiveitsellä. Valmiissa työssä on usein valtava määrä maalikerroksia, mikä tuo maalauksiin syvyyttä, Hamberg sanoo.

Leena Hamberg: Power.

Galleria Patina 4.3.–6.4.