Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jarkko Tammisen esityksessä selviää, mitä asioita hän on poiminut esiin Jyväskylästä

Imitaattori Jarkko Tamminen pääsee maaliskuun lopussa vihdoin huutelemaan Jyväskylän Paviljongissa ”Kuuleeko Jyväskylä?” Hän aloitti kevään imitaatiokiertueensa viime perjantaina, ja jokaisessa show’ssa tulee esiin myös kiertuepaikkakunnan asioita, kun paikalliset puheenaiheet nostetaan esiin illan aikana.

Tätä Jyväskylän show’ta Tamminen joutui siirtämään kolme kertaa koronan vuoksi, mutta nyt hän on tyytyväinen, että pääsee lavalle.

– Olemme käyneet toisen käsikirjoittajan Frans Åkerbergin kanssa läpi eri paikkakuntien paikalliset lehdet ja Facebookin paikalliset keskustelupalstat. Niistä löytyy tosi hyvin mitkä aiheet puhuttavat porukkaa. Mietin sitten, kuka imitaatiohahmoistani voisi kommentoida mitäkin asiaa.

Syksyllä 2020 hän ehti esittää uudesta show’staan neljä näytöstä. Keväällä 2021 hän pääsi esiintymään neljästi ja viime syksynä liki kaksikymmentä esitystä.

– Show on kehittynyt esitysten myötä. Esitykseen on tullut lisää juttuja ja vähän pituuttakin. Tuttujen hahmojen, esimerkiksi Jorma Uotisen, Aira Samulinin, Lauri Tähkän ja Paula Koivuniemen lisäksi esitykseen ovat tulleet mukaan muun muassa Arttu Wiskari ja Haloo Helsingin Elli.

Jarkko Tamminen sanoo olevansa iloinen siitä, että pääsee kiertueelle, vaikka samalla Ukrainan tilanne järkyttää ja mietityttää.

Toivon, että mahdollistan irtioton arjesta.

– Ukrainan tilanne vaikuttaa silläkin tavalla, että minun täytyy miettiä tiettyjä juttuja, voinko pitää niitä mukana esityksessä. Mietin tarkkaan esimerkiksi sanavalintoja. Yksi erittäin suosittu osuus on ollut Ville Haapasalon hahmo. Nyt täytyy miettiä Villen juttujen sisältö uudelleen, Tamminen sanoo.

Kun korona-aika alkoi, hän ei käsitellyt aihetta esityksissään ollenkaan.

– Mitä hassummaksi tilanne tietyllä tavalla meni, siitä alkoi löytyä huumoria. Ihmiset tykkäsivät, että voivat vähän nauraa koronallekin. Suurin osa esitykseni materiaalista toimii siten, että keskitytään hauskoihin havaintoihin esimerkiksi suomalaisista artisteista ja urheilijoista. Yleisöni pääsee esityksessä tuulettumaan ja saa nauraa näiden synkkien aikojen keskellä. Toivon, että mahdollistan irtioton arjesta ja samalla kunnioitan tilannetta.

Jarkko Tamminen on tehnyt isoja esityksiä, mutta tällä kertaa hän on yksin lavalla.

– Tulen paikalle, järjestän kaiken valmiiksi ja päinvastoin esityksen jälkeen. Rekvisiitan määrä saattaa yllättää katsojat. Yleisö on tykännyt siitä, että pysyn lavalla koko ajan, ja he näkevät myös miten muutun seuraavaksi hahmoksi. Kun biisi alkaa soida, minulla on 15–20 sekuntia aikaa, kun pitää olla käsi mikillä hahmon näköisenä ja oloisena.

Kuuleeko Jyväskylä-esitys on Jyväskylän Paviljongissa 31.3.