Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sula asfaltti polttelee jo – Rompepäivä kokosi motoristit yhteen parin vuoden tauon jälkeen

Vanhojen moottoripyörien harrastamiseen liittyy paljon muutakin kuin ajaminen. Moni harrastaja on kaivannut pyörien rakentamista ja niihin liittyvää tietojen, taitojen ja osien vaihtoa, nostalgisia muisteluja ja sosiaalista verkostoa koronapandemian aikana.

Vanhojen moottoripyörien harrastajien yhdistys, Keski-Suomen Konepyöräseura, järjesti Rompepäivä-tapahtuman parin vuoden tauon jälkeen Paviljongissa maaliskuun alkupuolella. Vesa Pakkanen on ollut seuran toiminnassa mukana yli 30 vuotta, monessa eri roolissa.

– Hyvä tapa aloittaa vanhojen pyörien harrastaminen on ostaa uusi pyörä ja odottaa 30 vuotta, hän vinkkaa.

Pakkasen oma sivuvaunullinen AJS-moottoripyörä on vuosimallia 1952, ja se on ollut Pakkasen omistuksessa maaliskuussa jo 50 vuotta.

Rompepäivä-tapahtuma kerää vuosittain koolle noin 4 500 maksavaa asiakasta, mutta tänä vuonna tapahtuman kävijämäärä jäi noin puoleen siitä. Tunnelmaa se ei kuitenkaan latistanut.

– Luultavasti korona vaikutti. Lisäksi jouduimme siirtämään tapahtumaa rajoitusten takia. Tammikuu on meille yleensä paras aika tapahtumalle, koska talvella ihmisillä ei ole niin paljoa muuta tekemistä. Rompepäivä on avannut kauden joka vuosi, Pakkanen kertoo.

Rompepäivä järjestettiin Jyväskylässä 31. kerran.