Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herra Ylpön päätyö on vielä tekemättä

Maj Karma, Herra Ylppö & Ihmiset, sekä viimeisimpänä Herra Ylppö & EX -yhtyeistä tunnettu muusikko Herra Ylppö, 48, on tehnyt pitkän uran kotimaisen rockmusiikin parissa. Hänen kiertueensa alkaa perjantaina Tanssisali Lutakosta.

– Siellä on ollut aina tosi vastaanottavainen ilmapiiri. Tuntuu, että yleisö on ollut voimakkaasti meidän puolella. Lutakossa on tullut käytyä keikoilla vuosikaudet, enkä muista, että olisin heittänyt koskaan huonoa keikkaa siellä, Ylppö sanoo.

Hän nousee lavalle perjantaina bändin kanssa, johon kuuluvat Janne Joutsenniemi, Hamid Moeini, Jukka Kröger ja Joona Kukkola.

– Esitämme urani varrelta kaikenlaista jännää. Osa uusista biiseistä on siinä kondiksessa, että niitäkin voisi soittaa keikoilla, mutta en ole ihan varma vielä soitetaanko niitä. En myöskään tiedä, milloin julkaisen uuden albumin – toivon kuitenkin että tämän vuoden sisällä.

Kiireellä sitä ei kuitenkaan tehdä.

– Olen päättänyt, että teen homman niin hyvin kuin osaan. Minulla on romanttinen haave, että vielä joskus julkaisen myös mestariteoksen – päätyöni. Sitä ei ole vielä tehty.

Korona-aika ja maailman poliittinen tilanne eivät ole ruokkineet Ylpön luovuutta. Parhaat teokset, oli sitten kyse musiikista tai maalaamisesta, tehdään hyvässä fiiliksessä.

– Kun on energiaa, kamaa syntyy.

Korona-ajan luoma eristäytyneisyys on kuitenkin antanut tekemiselle aikaa.

– Olen tehnyt biisejä helvetin paljon, pelkästään sen ajan takia.

Herra Ylppö on alkanut kaivata asioihin yhä enemmän sisältöä ja syvyyttä. Taiteeltakin voi vaatia jotain, mikä ravisuttaa.

– Tuntuu, että moni sisältö on nykyään aikamoista hömppää. Olen miettinyt, missä ovat tämän päivän Mellerit? Kun luen esimerkiksi Jouko Turkan ajasta kertovaa kirjallisuutta, ajattelu oli hyvin syvällistä ja poliittisesti tiedostavaa. Nykyään halutaan vaan tehdä kiva kertosäe, joka soi radiossa.

– Korona-ajassa saattaa olla sellainen puoli, että se herättelee ihmisiä kaipaamaan ja vaatimaan jotain muuta kuin kertakäyttöhuttua, Ylppö pohtii.

Viime ajat ovat olleet epävarmoja myös esiintyville artisteille. Pahimmillaan yksittäinen Ylpön keikka on siirtynyt viisi kertaa.

– Kuvailisin tilannetta kahdella sanalla: äärimmäisen sekava. Toivottavasti tilanne muuttuu niin, että ne keikat mitkä sovitaan, pystytään pitämään.

Muusikko haluaa aina katsoa eteenpäin.

– En ole ollenkaan taipuvainen nostalgiaan. Se on tärkein voitto, että urani on ollut näin pitkä – Emma-patsaat ja kultalevyt eivät kiinnostaa paskaakaan.

– Oli ihailua tai kritiikkiä, se ei ole vaikuttanut minuun, karavaani kulkee, Ylppö sanoo.

Herra Ylppö Tanssisali Lutakossa 4.3.