Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koeajo | Volkswagen Multivan on mukava, iso ja kallis

Volkswagen Multivan perustui aiemmin pakettiautomalli Transporteriin, mutta nyt pesäeroa tavarajuhtaan on otettu selvästi. Nykyään Transporterilla ja Multivanilla on yhteistä vain se, että autot ovat saman kokoisia. Esimerkiksi Multivanin pohjalevy eli alusta on lainattu konsernin henkilöautomalleista, ja hallintalaitteet ovat pitkälti samat, mitä on nähty Volkswagen Golfissa.

Multivan on lähtökohdiltaan isokokoinen tila-auto, eikä sitä saa tavarankuljetukseen suunnattuna pakettiautona. Se on kooltaan selvästi isompi kuin konsernin muut tila-automallit, Touran ja Sharan. Kori on saatavana kahdessa eri koossa, joista koeajossamme oli pienempi malli.

Auto on valittavissa joko 5- tai 7-paikkaisena ja istumajärjestys on muutettavissa tarpeen mukaan. Koska koeajoauto on seitsenpaikkainen ja koriltaan lyhyempi, on mukava tieto se, että takimmaisen penkkirivin voi poistaa, jolloin tavaratilaa jää enemmän. Muutoin tavaratila uhkaa jäädä turhan pieneksi, jos isompi porukka lähtee pidemmälle lomareissulle vaikkapa pohjoiseen.

Suomen maahantuojan kautta tuotavat Multivanit ovat aina hybridejä. Vaikka bensa- ja diesleversiot on saatavissa valmistajan kotimaassa Saksassa, verotekniset syyt pitävät huolen siitä, ettei niitä kannata tähän maahan tuoda.

Volkswagenin jälleenmyyjä kuitenkin arveli maahantuojan järjestävän näitä autoja maahan siinä tapauksessa, että joku niitä haluamalla haluaa. Lataushybridinä Multivanin autovero on vain 2 500 euroa.

Koeajamamme auto on myös lataushybridi, ja valmistaja lupaa kantamaksi noin 50 kilometriä. Talvella pakkasherra ottaa osansa kantaman pudotessa noin 30 kilometriin. Konehuoneessa mylvii 1,4 litrainen bensapata.

Myyjä kertoi omassa ajossaan mitanneensa kulutuksen, ja päässeensä noin 9 litran keskikulutukseen. Kesää lähestyessä ja lämpötilojen noustessa kulutukset varmasti tippuvat tästä.

Ajossa Multivan on mukava ja hiljainen, mukavuuspainotteinen tapaus. Edelliseen painokseen sitä ei kannata edes verrata. Lisänä kaipaisi vain nelivetoa, mutta sekin on tulossa arvion mukaan vuoden tai parin päästä.

Muutaman tunnin mittaisen koeajolenkin voisi kiteyttää miellyttäväksi. Ominaisuuksien puolesta auto soveltuu hyvin myös paljon reissaavalle.

Koeajetun Multivanin varustetaso on Life Business, halvimmillaan sellaisen saa omaksi 66 676 eurolla. Varusteista on mukaan otettu esimerkiksi panoramakatto, joten auton hinta on nyt 73 689 euroa. Ostajakuntaa isojen perheiden lisäksi voisi olla esimerkiksi taksiyrittäjät.