Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koeajo | Yaris Cross – Toyotan puuttuva palanen

Toyotan uusi Yaris Cross täyttää sen kolon, mikä heillä on mallistossa ollut. Pienemmän perheautoluokan korotetut mallit lisäävät tasaisesti suosiotaan. On selvää, ettei Toyotan kaltainen suuri tekijä ummista tälle silmiään.

Kokonaisuus noudattelee samaa kaavaa kuin muillakin: Hieman korotusta, venytystä ja maasturi-ilmettä niskaan.

Toyotalla on menty korissa isommalla irtiotolla kuin monella kilpailijalla. Yaris Cross on kuin pienennetty RAV-malli, eikä muistuta lainkaan Yarista. Toyota erottautuu muutenkin muista täyshybriditekniikallaan. Myös nelivetoversio on tarjolla oikeiden maastureiden tapaan.

Ulkonäkö on onnistunut ja se saa auton näyttämään kokoistaan suuremmalta. Sisällä ilme on hyvin Yariksen kaltainen. Ohjaamossa on hyvä laatuvaikutelma, pehmeät materiaalit ja kangas säväyttävät. Toyota on vihdoin ajantasaistanut keskinäytön toiminnot ja ulkonäön, nyt ollaan kilvassa mukana.

Mutta jos paljossa onnistuttiin, jossain vielä kompuroidaan. Painikkeiden hajauttaminen ohjaamossa ihmetyttää. Keskikonsolissa on istuinlämmittimien katkaisijat ja vieressä tyhjää tilaa. Siinä olisi olla hyvä paikka myös ratin lämmittimen kytkimelle. Mutta ei sitä siihen ole laitettu!

Tehtaan insinööri on yrittänyt piilottaa sen niin, ettei sitä ainakaan ajaessa löydä. Eipähän nappula kulu turhaan. Harmi on pieni, mutta sijoittelun olisi voinut tehdä toisin.

Kytkin on ratin vasemmalla puolella kojelaudan alapinnassa, jos se oli jollain Yaris Cross -kuskilla vielä hakusessa.

Pystympi ajoasento ja korin muoto tuovat lisää tilaa taakse normi-Yarikseen verrattuna. Keskimittainen matkustaa takana pidempäänkin, kunhan edessä on samanmittainen.

Yaris Crossissa ihmetyttää, miksi takaovet aukeavat niin vähän? Kulkeminen taakse on tehty kumman vaikeaksi. Perus-Yariksessa tämän vielä ymmärtää, mutta ei Cross-versiossa. Ei luulisi olevan kovin vaikea muuttaa oven avauskulmaa? Toyotan insinööreillä lienee tähänkin syynsä, kenties liittyy kolariturvallisuuteen. On mielenkiintoista nähdä tuleeko faceliftissä oviin muutos.

Ajossa kaikki on kunnossa, auto on perusmukava ajaa. Hybridivoimalinja toimii loistokkaasti ja taloudellisesti. Ajaminen on helppoa ja säästäminen kulutuksessa onnistuu keneltä vain. Viileässä kelissä koeajo sujui reilulla viidellä litralla sadalle kilometrille, se on huippulukema. Nykyisellä polttoaineen hinnalla saa edes vähän lohtua tankilla seisoessa.