Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitalijahti häämöttää – palloilusarjoissa alkavat pudotuspelit

Talven palloilusarjoissa kauden huipentavat pudotuspelit alkavat häämöttää. Siinä missä JYPin pudotuspelipaikka taitaa jäädä vain haaveeksi, useat jyväskyläläisjoukkueet ovat jälleen taistelemassa sarjojensa SM-mitaleista.

Talven palloilusarjoissa viivästykset ovat olleet iso sana, osin koronan ja osin arvokisojen vuoksi. Siksi niin pidemmät tauot kuin tiiviimmät ottelurupeamatkin ovat kauden aikana tulleet tutuksi.

Ensimmäisenä pudotuspeleihin suuntaa JPS, jonka pudotuspelitaival jääpallossa alkaa tänään keskiviikkona. Jyväskyläläisseura kohtaa Bandyliigan puolivälierissä mikkeliläisen Kampparit.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja nuo molemmat ottelut päättyivät Kampparien voittoon.

Bandyliigaa pelattiin tänä vuonna uudistetulla sarjajärjestelmällä, kun ennen pudotuspelejä joukkueet jaettiin kahteen jatkosarjaan. JPS sijoittui alemman jatkosarjan ykköseksi voitettuaan neljästä pelistä kolme. Runkosarjassa uudistuneen joukkueen paras pistemies oli 19-vuotias Tuukka Ässämäki.

Happeen edelliset mitalit salibandyn SM-sarjasta ovat keväältä 2018, kun joukkue hävisi loppuottelussa tamperelaiselle Classicille. Nyt joukkue mieliikin takaisin mitalikantaan.

Ei voida välttyä hekumalliselta ajatukselta, jossa jyväskyläläisjoukkueet taistelisivat pudotuspeleissä keskenään.

Hirviryhmän edellinen ottelu on tammikuun lopulta, kun taas paluu tositoimiin tapahtuu tulevana lauantaina OLS:n vieraana. Toiminta keskeytyi koronan takia kriittisessä vaiheessa, ja runkosarjan loppuun on tiedossa tiivis rupeama. Runkosarjan viimeiset seitsemän peliä pelataan 15 päivän aikajänteellä.

F-Liigan tilanne on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen, sillä joukkueet sijoilla 2.–6. ovat seitsemän pisteen sisällä.

Happee on porukan keskellä viidentenä 39 pisteellä, ja puolivälierien kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on matkaa yksi piste.

Jyväskyläläisryhmän paras pistemies on ollut Jami Manninen. Joukkue odottaa kuumeisesti myös Suomen kärkipelaaja Peter Kotilaisen paluuta rivistöön, sillä hän oli poissa joukkueen neljästä viimeisimmästä pelistä.

Suomi taisteli itsensä historiallisesti futsalin EM-kisoihin ja siellä aina puolivälieriin, joissa tie nousi pystyyn. Joukkueessa oli runsas edustus Jyväskylästä, kun mukana oli viisi KaDyn ja yksi Liikunnan Riemun pelaaja.

Pelurit palasivat “arkiseen aherrukseen” viikonloppuna, kun Futsal-liiga jatkui kisatauon päätyttyä. KaDy hallinnoi sarjan kärkipaikkaa 34 pisteellä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneet Kemi ja Akaa vaanivat vain parin pisteen päässä.

KaDylla on seitsemän peliä runkosarjaa jäljellä. KaDyn paras pistemies on ollut Jere Intala, joka taistelee koko sarjan piste- ja maalipörssin voitosta.

Futsalissa toinen jyväskyläläisjoukkue Liikunnan Riemu on parhaillaan sarjassa seitsemäntenä. Matkaa ylöspäin on seitsemän pistettä, mutta myös pudotuspelipaikan suhteen näyttää hyvältä, sillä eroa yhdeksänteen sijaan on neljä pistettä.

Runkosarjan voittaja kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen joukkueen, toinen seitsemännen ja niin edelleen. Näin ollen ei voidakaan välttyä hekumalliselta ajatukselta, jossa jyväskyläläisjoukkueet taistelisivat pudotuspeleissä keskenään.

Esimakua tästä mahdollisesta otatuksesta saadaan 16.3., kun Riemu ja KaDy kohtaavat paikallispelissä.