Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poke tuo Laukaaseen kaksi uutta tutkintoa

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke käynnistää ensi syksynä uutena alana Laukaassa logistiikan perustutkinnon. Koulutukseen voivat hakea keväällä peruskoulunsa päättävät nuoret.

– Halusimme viedä myös logistiikan opinnot Laukaaseen, josta tulee vuosittain eri alojen, myös logistiikan opiskelijoita Äänekoskelle. Olemme harkinneet Laukaaseen myös logistiikan opintoja jo muutaman vuoden ajan. Meillä oli logistiikan opetus alun perin Viitasaarella, ja seuraavaksi ne laajenivat Äänekoskelle, kun sinne tulivat tehdasinvestoinnit 5–6 vuotta sitten, koulutusjohtaja Hannu Pönkä sanoo.

Logistiikka on hänen mukaansa vetovoimainen ala, jolla on tekijöistä pulaa jatkuvasti. Pokella logistiikan perustutkinnossa suoritetaan lähtökohtaisesti yhdistelmäajoneuvokuljettajan pätevyys.

– Raskaan liikenteen määrä ei tunnu vähenevän lähivuosina. Laukaassa on useita logistiikkakeskuksia. Myös Jyväskylästä Kuopion suuntaan lähdettäessä on Kanavuoressa isoja logistiikkakeskuksia. Teemme jatkuvasti yhteistyötä näiden yritysten kanssa, Hannu Pönkä kertoo.

Logistiikan opinnot saadaan sijoitettua Poken muiden yksiköiden sekä Laukaan lukion yhteyteen. Laukaan logistiikan opiskelijat tulevat tekemään paljon yhteistyötä Äänekosken yksikön kanssa. Esimerkiksi autojen huollot tehdään sen huoltohalleissa.

– Tämä on taas yksi askel yhteistyössä Laukaan kunnan kanssa. Vastaamme mielellämme Laukaassa kysyntään. On hienoa, että Laukaan kuntapäättäjät arvostavat toisen asteen koulutusta ja pitävät meitä hyvänä yhteistyökumppanina, Pönkä sanoo.

Poke haluaa panostaa Laukaaseen, sillä ammattiopistolla ja Laukaalla on ollut hänen mukaansa hyvää ja mutkatonta yhteistyötä niin virkamiestasolla kuin yrittäjienkin kanssa.

Poke käynnistää ensi syksynä Laukaassa uutena alana myös luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon, josta valmistuu ympäristönhoitajia. Tämäkin koulutus on suunnattu kevään yhteishaussa peruskoulunsa päättäville. Ympäristönhoitajaksi on tähän asti voinut opiskella vain Poken Tarvaalan yksikössä Saarijärvellä.

– Ympäristöasiat ovat tärkeitä ja pinnalla. Kestävä kehitys ja niiden asioiden kehittäminen sekä eteenpäin vieminen ovat tulevaisuuden asioita. Ympäristöalan perustutkinto antaa monipuoliset mahdollisuudet tehdä töitä esimerkiksi kunnissa ja kuntayhtymissä. Tämä ala voi olla myös ammatillisen viennin alaa.

Perustutkinnon voi suorittaa keskimäärin kahdessa vuodessa riippuen opiskelijan taustasta. Esimerkiksi millaisia harrastuksia opiskelijalla on alaan liittyen.

Poke järjestää Laukaassa myös sosiaali- ja terveysalan, rakennusalan sekä sähköalan koulutusta.

Kaikille aloille voi hakea kevään yhteishaussa, joka on 22.2.–22.3.