Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laukaassa kuhnailtiin, Kannonkoskella rynnättiin vaaliuurnille, Jyväskylä keskitasoa – katso oman kuntasi avauspäivän äänestysinto nyt ja kolmelta aikaisemmalta vaalilta

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi Keski-Suomessa hieman muuta maata verkkaisemmin.

Oikeusministeriön tietopalvelun mukaan koko Suomessa oli iltakahdeksaan mennessä äänestänyt 3,7 prosenttia äänioikeutetuista ja Keski-Suomen hyvinvointialueella äänestysprosentti oli keskiviikon jälkeen 3,5. Yhteensä äänensä Keski-Suomessa antoi 7 835 ihmistä, joista naisia noin 500 enemmän kuin miehiä. Ensimmäisen päivän äänestysinto oli hieman suurempi kuin edellisissä eurovaaleissa, jolloin Keski-Suomessa äänesti 19 ihmistä vähemmän.

Totuttuun tapaan Keski-Suomen innokkaimmat äänestäjät löytyivät pohjoisen kunnista. Tällä kertaa korkeimmalle nousi Kannonkosken äänestysprosentti (5,7) ja myös Viitasaarella (5,2) sekä Kinnulassa (5,0) ylitettiin viiden prosentin äänestysaktiivisuus.

Laukaassa aluevaalit eivät sen sijaan saaneet väkeä liikkeelle, vaan äänestysprosentti jäi 2,4:ään. Muut maakunnan pienimmät luvut olivat Konneveden 2,6, Petäjäveden 2,7 ja Jämsän 2,8.

Jyväskylässä äänesti keskiviikkona 1957 henkilöä, mikä on 3,6 prosenttia kaupungin äänioikeutetuista.

Selvitimme myös kolmen edellisen vaalin ensimmäisen äänestyspäivän äänestysprosentin. Voit käydä vertailemassa kotikuntasi aluevaali-innostusta muihin vaaleihin.