Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedenalaisen maailman kuvia Galleria Beckerissä

Turkulaisen kuvataiteilija Salla Sillgrenin Pidätä sun henkee -näyttely aloittaa Galleria Beckerin näyttelyvuoden. Näyttely koostuu sekatekniikkamaalauksista ja keramiikkaveistoksista, jotka ovat valmistuneet viime vuoden aikana.

Abstrakti teossarja käsittelee Sillgrenin tarvetta tutkia ihmisyyttä ja asioiden outoja yhteyksiä. Sekä Sillgrenin veistoksissa että maalauksissa on havaittavissa muotoja, jotka viittaavat vedenalaiseen maailmaan, kuten koralleihin. Toisaalta teoksista voi löytää myös yhteyksiä ihmiskehon osiin.

– Tapani työskennellä on intuitiivinen. Koen taiteen tekemisen meditatiivisena, sillä työskennellessäni olen vain siinä hetkessä, läsnä teoksen kanssa, Sillgren kuvailee.

Sillgren kertoo olevansa erityisen kiinnostunut sattumasta. Hän ammentaa teoksiinsa aiheita jokapäiväisestä elämästään ja yksinkertaisista arkipäivän hetkistä. Sillgren kokee teostensa olevan usein omakuvallisia. Myös kehollisuus on hänen töissään läsnä.

– Toistuvana elementtinä teoksissani on myös viivoja ja merkkejä sekä tekstiä, jota ei kuitenkaan pysty lukemaan, Sillgren sanoo.

Sillgren on näyttelyn teoksia tehdessään pohtinut myös mielenterveyttä ja sen kaoottisuutta.

– Näyttelyn nimi Pidätä sun henkee ei viittaa pelkästään vedenalaiseen maailmaan, vaan myös mielen haurauteen, Sillgren luonnehtii.

Värimaailmaltaan Sillgrenin maalaukset ja veistokset liikkuvat hempeissä sävyissä. Sillgren yhdistelee teoksissaan esimerkiksi korallinpunaista, violettia, keltaista ja turkoosia.

Sillgren kertoo alkaneensa tehdä keramiikkaa vasta sen jälkeen, kun valmistui kuvataiteilijaksi.

Tekniikassa häntä kiehtoo yllätyksellisyys, ja kuinka se mahdollistaa materiaalin kanssa leikkimisen ja kokeilemisen. Sillgren muovaa materiaalia pitkälti käsin, puristellen ja rakentaen, ja hänen käsiensä jättämät jäljet ovatkin nähtävillä monien valmiiden veistosten pinnassa.

Salla Sillgren: Pidätä sun henkee, Galleria Becker 8.1.-26.1.