Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän Oopperalla uusi yritys helmikuun alussa

Jyväskylän Oopperan tuottaman Viimeiset kiusaukset -oopperan ensi-ilta toteutetaan torstaina 3.2. Jyväskylän teatteritalolla. Joonas ja Lauri Kokkosen ooppera oli tarkoitus tuoda ensi-iltaan 31.12.21, mutta se jouduttiin perumaan tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi.

Kaikki tammikuulle kaavaillut esitykset on peruttu. Alkuperäiseen ensi-iltaan ja tammikuun näytöksiin lipun hankkineisiin henkilöihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Jyväskylä Sinfonian ja Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa yhteistyössä toteutettavasta Viimeisistä kiusauksista järjestetään myös kaksi lisänäytöstä. Ne ovat 20.2. ja 27.2.

Siirtämällä esitykset helmikuulle Jyväskylän Ooppera haluaa tarjota mahdollisuuden kokea oopperaa paikan päällä turvallisuudesta tinkimättä.

– Kulttuuritilaisuudet lisäävät ihmisten hyvinvointia ja tuovat valoa tähän haastavaan tilanteeseen. Toivomme, että koronapassi voidaan ottaa pian uudelleen käyttöön, jolloin kulttuuritapahtumia päästään jälleen toteuttamaan, Jyväskylän Oopperan hallituksen puheenjohtaja Kari Malinen toteaa.

Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila sanoo, että ooppera luokitellaan edelleen vähäisen riskin tapahtumaksi, kun istumapaikat on määritelty.