Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laajavuoren ensilumenlatu muuttui maksuttomaksi 22.12.; muita latureittejä kunnostetaan säiden mukaan

Laajavuoren ensilumenlatu siirtyi Jyväslumi Oy:ltä Jyväskylän kaupungin vastuulle ja muuttui hiihtäjille maksuttomaksi keskiviikosta 22.12. alkaen. Ladun pituus on noin 2,3 kilometriä ja sen käytännön kunnossapidosta vastaa Laajis Oy.

Ensilumenlatu on ollut avauksestaan lähtien erittäin kovassa käytössä, ja se on mahdollistanut hiihtokauden aloittamisen Jyväskylässä jo marraskuun alkupuolelta saakka. Ladun tekemisestä ja ylläpidosta vastasi Jyväslumi Oy.

Laajis Oy kunnostaa ensilumenlatua tarvittaessa 25.−26.12. aikana. Jyväskylän kaupungin latuhenkilöstö vetäytyy joulunviettoon 24.−26.2021, jonka aikana kaupungin muita reittejä ei kunnosteta.

Lumen pakkaaminen hiihtoreiteille aloitettiin viikolla 48. Pakkaskelien myötä pakatut latupohjat ovat kovettuneet, ja näitä latureittejä on päästy kunnostamaan latukoneella. Vähäisen lumen määrän takia latukoneella tehtäviä kunnostustöitä tehdään harkiten. Hiihtoreittejä kunnostetaan jatkuvasti mahdollisuuksien mukaan.

Monilla reiteillä pääsee jo liikkumaan suksilla, vaikka reittiä ei ole merkitty latuinfoon hiihtokunnossa olevien reittien joukkoon. Näillä reiteillä voi olla maata ja kiviä vielä joissain paikoissa näkyvissä, minkä takia suksilla liikkuvien kannattaa olla varovaisia.

Latujen kunnossapitotilannetta voi seurata latuinfosta osoitteesta https://www.jyvaskylanseutu.fi/latuinfo