Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikääntyneet saavat jyväskyläläisiltä lapsilta ja nuorilta 2500 joulutervehdystä

Jyväskylän kaupungin päiväkotien, koulujen, nuorisotilojen ja kuvataidekoulun lapsia ja nuoria pyydettiin osallistumaan jouluilon tuomiseen ikääntyneiden palvelujen asiakkaille. Joulukortti-kampanja on muutaman vuoden aikana saanut sydämellisen perinteen hyvänmielen jakamiselle ikäpolvilta toisille. Innokkaita askartelijoita löytyi runsaasti ympäri kaupunkia. Joulutervehdyksiä saatiin noin 2 500 kappaletta.

Kampanjaan osallistui tänä vuonna myös ulkopuolisia toimijoita, muun muassa 4H- järjestön Nuorten Klubi ja Karto Oy.

Ikääntyneiden palvelujen kotihoidon ja asumispalvelujen piirissä elää monia yksinäisiä ikäihmisiä, jotka eivät välttämättä muuten saisi joulutervehdyksiä. Joulumieltä saadaan jälleen itsetehtyjen joulukorttien myötä. Kortteja saatiin tänä vuonna niin paljon, että niitä vietiin myös muihin kaupungissa toimiviin asumisyksiköihin sekä Kyllön osastoille.

Joulutervehdysten askartelu toi joulumieltä myös tervehdysten tekijöille.

– Oli mukava huomata, miten innokkaasti lapset lähtivät kortteja askartelemaan. Korttien askartelujen lomassa käytiin keskusteluja siitä, millaista on viettää joulua eri ympäristössä. Kokonaisuudessaan korttien tekeminen tuotti iloa tekijöille ja toivomme kovasti niiden tuovan iloa myös vastaanottajille, luokanopettaja Laura Roimela Keljonkankaan yhtenäiskoulusta kertoo.

   Joulukorttien askarteluun osallistui yli 60 eri ryhmän/luokan lapset ja nuoret. Kaikki kortit suuntaavat Jyväskylän kaupungin eri asuinalueille.

– Koronavirustilanteen aiheuttaa edelleen poikkeusjärjestelyjä, ja nämä lasten kortit tuovat kovasti iloa asiakkaillemme. On hienoa, että lapsille on tärkeää päästä ilahduttamaan ikääntyneitä, ikääntyneiden palvelujohtaja Maarit Raappana kiittää lahjoittajia.