Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anssi Törrösen maalausprosessi on hidas ja kerroksellinen

Galleria Beckerin näyttelyvuoden päättää Anssi Törrösen maalausnäyttely. Hän toi esille pääasiassa kuluvan vuoden aikana valmistuneita teoksiaan. Törrönen kertoo olevansa maalatessaan kiinnostunut tarkastelemaan orgaanista abstraktia muotoa.

– Koen, että maalaukseni liikkuvat ikään kuin groteskiuden ja kauneuden välimaastossa. Näin kuvat voivat tuntua yhtä aikaa kiinnostavilta ja luotaantyöntäviltä, Törrönen kuvailee.

Törrösen teoksissa on usein viitteitä ihmiskehoihin. Maalauksissa voi hahmottaa ihmishahmoja, raajoja ja muita kehonosia ja -muotoja, jotka kuitenkin liikkuvat tunnistettavuuden rajoilla. Maalauksissa poimuilevat pinnat tuovat mieleen ihon. Vaikutelmaa korostaa Törrösen usein käyttämä ihonsävyinen maali.

– Uusimmissa maalauksissani olen käyttänyt paljon vaaleanpunaisen sävyjä, mikä on uutta minulle, Törrönen sanoo.

Hän kertoo olevansa kiinnostunut vanhasta taiteesta, ja saavansa toisinaan teoksiinsa innoitusta esimerkiksi renessanssi- ja barokkimaalauksista. Törrösen teosten lähtökohtana toimii usein jokin mielikuva tai havainto. Ennen maalaamista Törrönen luonnostelee, piirtää ja valokuvaa, joskus veistääkin. Välillä hänellä on mielessään hyvinkin selvä visio siitä, millainen valmiista teoksesta tulee, mutta joskus ajatus muokkautuu vasta maalausprosessin myötä.

Törrönen luonnehtii maalauksiensa liikkuvan abstraktin ja esittävän rajapinnalla. Hän kokee muotojen, viivojen, värien ja eräänlaisen plastisuuden olevan tärkeässä osassa maalauksissaan.

– Teokseni ovat todellisen ja kuvitellun hybridejä, havaintoja maailmassa olosta, Törrönen kertoo.

Törrösen maalausprosessi on hidas ja kerroksellinen. Hän nauttii suurikokoisten maalausten teosta, jolloin maalausprosessin fyysisyys ja oman vartalon käyttö maalatessa korostuu.

– Tykkään siitä, että maalaaminen on ruumiillista, ei pipertämistä, Törrönen hymyilee.

Anssi Törrönen: Maalauksia. Galleria Becker 4.12.– 22.12.2021