Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä ihmettä? Jyväsjärvelle piti aurata luistinrata vasta ensi vuonna, mutta jo nyt siellä luistellaan: "Saatiin palautetta ja käytiin mittaamassa jää"

Jyväskylän keskustan ja Kuokkalan väliin Jyväsjärvelle on aurattu retkiluistelurata, jossa innokkaimmat luistelivat jo lauantaina. Jyväskylän liikuntapalveluiden palveluesimies Jukka Karttunen toppuutteli luistelijoita, vaikka jäällä saakin liikkua omalla vastuulla.

– Rataa vasta aurataan, joten kannattaa odottaa muutama päivä, jotta se ehditään myös jäädyttää. Tällöin radalla on vähemmän railoja ja myös liukkaampaa, Karttunen vinkkasi.

Kaupungilta arveltiin vielä alkuviikosta, että jäärataa päästäisiin auraamaan ja jäädyttämään aikaisintaan vuodenvaihteen jälkeen. Kuluvan viikon pakkaset kuitenkin vauhdittivat järven jäätymistä. Myös läheisen sataman saunatyömaan tilanne mahdollisti aurauksen aloittamisen.

– Saatiin palautetta ja käytiin mittaamassa jää. Paksuutta oli parikymmentä senttiä, kun minimiraja on viisitoista. Vaikka keli ensi viikolla lauhtuu, en usko sen kovinkaan vaikuttavan jäätilanteeseen ja radan viralliseen aukaisuun, josta tiedotamme tarkemmin alkuviikosta, ehkä jo maanantaina, Karttunen sanoi.