Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Semmarit sai Dubaissa hallitsijasuvutkin hymyilemään ja kuvaamaan esiintymistä

Seminaarinmäen mieslaulajat kävi marraskuun alussa esiintymässä Dubaissa Maailmannäyttely Expo 2020 -tapahtumassa. He esiintyivät virallisissa Suomen päivän avajaisissa ja kuorolainen Turkka Saarikoski kuvailee tilaisuutta valtiovierailumaiseksi.

– Dubaissa oli hyvin mielenkiintoista esiintyä. Olemme urallamme esiintyneet muun muassa Portugalissa, Saksassa, Kiinassa ja Kanadassa. Teimme vuonna 2018 Yhdysvalloissa länsirannikolla kiertueen, ja nyt pitkästä aikaa oli heittäytyminen hyvin erilaiseen kulttuuriin kuin missä olemme oikeastaan koskaan esiintyneet.

Vertailukohtana Saarikoskella tulee mieleen Kiina. Sinne mennessä kuorolaiset miettivät, että mitähän heistä ajatellaan.

– Muutamat kommentoivat, että suomalaisia Dubaissa asuvia ja vieraita näytti jännittävän enemmän meidän touhu kuin paikallista väkeä. Ilmeisesti suomalaisilla oli suuri huoli siitä, mitähän siitä seuraa, kun päästävät meidät esiintymään. Mietimme itsekin, että onko sopivaa, kun discobiisissä alkavat lanteet pyöriä ja toisessa paidat aukeavat.

Virallisessa avajaisseremoniassa istui eturivissä Arabiemiraattien valtakunnallinen edustajisto.

– Kun aloimme esiintyä, nämä miehet partoineen ja vaaleine asuineen kaivoivat kännykät esiin kuvaamiseen ja hymyilivät suut messingillä.

Semmarit aloitti World Tour 30v -kiertueensa jo pari vuotta sitten ja jäljellä ovat vielä Helsingin ja Jyväskylän konsertit. Kotikaupungissa konsertti on lauantaina 11.12.

Jyväskylässä kuultava The End of the World Tourin konsertti pohjautuu alkuperäiseen ohjelmistoon pienin muutoksin.

– Kiertue venähti pitkäksi koronan vuoksi. Teimme konserttisalikiertueen ja se oli upea kokemus. Sen jälkeen keväällä 2020 piti lähteä esiintymään klubeille. Se suunnitelma tyssäsi ja pystyimme tekemään vain kaksi keikkaa. Koronavuosi 1:llä taisi olla enimmillään, että siirsimme yhtä keikkaa viisi kertaa ja lopulta jouduimme toteamaan keikkajärjestäjän kanssa, ettei tästä tule mitään.

Kuorolaiset ovat tehneet välikuukausina studiossa uutta tuotantoa sekä musavideoita uusimman konserttikiertueen ohjelmistosta.

– Ensi vuodelle on kiertuesuunnitelmia, sillä katsomme optimisesti tulevaisuuteen. Meille vuorovaikutus yleisön kanssa on hyvin oleellista. Meillä on kivoja ja huomaavaisia faneja, ja tunne on molemminpuolinen. Semmareiden kuuntelu tuntuu vähän menevän perhepiirissä. Keikalla voi olla äiti, aikuinen tytär ja hänen lapsensa, Turkka Saarikoski kertoo.

Semmareiden yksi tunnetuimmista biiseistä on Taina.

– Suomea viime kevään Euroviisuissa esittäneen Blind Chanellin muusikot ovat musiikkilukiovuosinaan esittäneet Tainaa. Teimme heille oman version heidän kisabiisistään kannustusbiisiksi Rotterdamiin. Sieltä tuli takahuoneessa Tainaa takaisin kiitoksena. Semmarien Instagram-tililtä löytyy Blind Channelille lähetetty biisi.

Seminaarinmäen mieslaulajat Jyväskylän Paviljongissa 11.12. kello 19.