Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marjaana Pakkasen ideoimalla konsertilla kerätään ensi lauantaina varoja Kylän Kammarille

Harmonikansoittaja Heli Siekkinen ei miettinyt kahta kertaa, kun hänen ystävänsä Marjaana Pakkanen pyysi häntä mukaan hyväntekeväisyyskonserttiin.

Muusikkoystäviensä joukosta he kutsuivat mukaan myös Outi Jussilan ja Elsa Klippelin.

– Ohjelmiston suunnittelu on ollut hyvin paljon Marjaanan vastuulla. Hän on konsertin kantava voima. Konsertissa on sellaisia kappaleita, mitä hän haluaa laulaa, ja me muutkin esitimme toiveita tälle kokoonpanolle. Minulla ei ole konsertissa soolonumeroa, vaan esitämme Outin kanssa duona Piazzolaa. Kun porukassa ollaan niin porukassa tehdään, Heli Siekkinen kiteyttää.

Konsertissa kuullaan myös Marjaana Pakkasen säveltämän klassisen joululaulun kantaesitys.

Jyväskyläläislähtöinen Heli Siekkinen asui kaksitoista vuotta Helsingissä, mutta muutti kotikaupunkiin noin kaksi vuotta sitten.

Ennen koronaa hän esiintyi kotimaan lisäksi paljon ulkomailla.

– Koronakeväänä peruuntui Saksan kiertue, ja kun tilanne vähän helpottui vuonna 2020, olin lähdössä Makedoniaan. Sekin tietysti peruuntui. Olin ennen vuotta 2020 noin neljän vuoden ajan suuntautunut määrätietoisesti ulkomaille. Kun Saksan kiertue peruuntui, ajattelin ensin, että katsotaan syksyllä uudestaan, ja niitäkin konserttipäiviä on siirretty monta kertaa. En tiedä toteutuvatko ne enää sellaisena kuin on suunniteltu.

Korona-aikaa Siekkinen pitää ennen kaikkea haastavana sen vuoksi, että kaikki on ennustamatonta, vaikka niin on ollut ennenkin.

– Tilaajan on helppo perua keikka tai konsertti, ja nyt se on vielä helpompaa. Tulevaisuuden näkymät puuttuvat lähes kokonaan tällä alalla ellei ole valtavalla optimismilla varustettu. Teen nykyään myös muita töitä, sillä en voi vaan odottaa, että tilanne helpottuu.

Viimeisen kahden vuoden aikana Heli Siekkistä ovat työllistäneet pienet konsertit, yksityistilaisuudet ja studioäänitykset.

– Harmonikkaa toivotaan edelleen tietynlaisiin biiseihin ja sitä työtä olen tehnyt koko urani ajan. Studiotyö on kivaa. Riippuu päivästä kuinka paljon harjoittelen. Ylläpitoharjoittelua pitää tehdä jatkuvasti, ja jos on keikka tulossa, treenaan 2–4 tuntia päivässä. Onneksi minulla on kotona työhuone, jossa voin harjoitella rauhassa.