Taitoluisteluseura tukee harrastuksen alkua; toiveena saada luistelukoulusta ilmainen myös kevätkaudeksi

Jyväskylän Taitoluisteluseura pystyi taloudellisten tukijoiden avulla tarjoamaan lapsille ilmaisen taitoluistelukoulun tänä vuonna syyskaudella. Idea maksuttomuudesta syntyi seuran johtokunnassa, kun ilmoittautuneita alkavaan kouluun oli elokuussa noin parikymmentä.

Tukijat löytyivät, ja luistelukouluun ilmoittautui yhdessä päivässä sata lasta.

– Löysimme muutaman tukijan seuran lähipiiristä ja seura teki ison satsauksen, jotta luistelukoulu saatiin maksuttomaksi. Meillä on ammattivalmentajat ja maksamme myös hallista, joten luistelukoulu on seuraltakin iso taloudellinen panostus, Jyväskylän Luisteluseuran puheenjohtaja Olli Schemeikka sanoo.

Seuralla on ensimmäistä kertaa oma ryhmänsä myös Jämsässä 20 luistelukoululaiselle.

Luistelukoulussa lapset harjoittelevat ikäryhmittäin. Nuorimmat ovat 3–5-vuotiaita. Seurassa on nyt noin 400 luistelijaa.

– Laji on suhteellisen suosittu, mutta enemmänkin saisi harrastajia olla. Luistelu on monipuolinen harrastus, joka sopii kaiken ikäisille. Omia taitoja voi jokainen viedä omalla tasollaan eteenpäin. Lapset ja vanhemmat saavat myös yhteisöllisiä kokemuksia. Se on sama kuin muissakin harrastuksissa, Schemeikka toteaa.

Seura on alentanut kevään luistelukoulun maksuja, ja jos tukijoita löytyy lisää, maksuttomuuskin voi olla mahdollista.

– Seuran omat voimavarat eivät riitä kaikkiin kustannuksiin. Pystyimme jo nyt alentamaan ensi vuoden luistelukoulun maksua, sillä siihen saimme rahallista tukea.

– Kannattaa kuitenkin seurata Taitoluisteluseuran nettisivuja, sillä etsimme edelleen tukijoita. Tiedämme joulukuun puolessa välissä sen, onko luistelukoulu taas maksuton, Schemeikka toteaa.

Jo perinteeksi muodostunut Jyväskylän Taitoluisteluseuran itsenäisyyspäivän kilpailu on ensi maanantaina Lähi-Tapiola areenalla. Jäällä nähdään eri-ikäisiä yksinluistelijoita eri puolilta Suomea.

Oman seuran luistelijoista kisaa muun muassa harrasteryhmänä kilpailevat Jäätimantit, jotka treenaavat 2–3 kertaa viikossa.

– Yli 130 luistelijaa tulee kilpailemaan LähiTapiola Areenalle ja katsojilla on vapaa pääsy. Harrastus on yhtä tärkeä kuin kilpailu-ura ja toisin päin. Kilpaurakin on tärkeä niille lapsille, jotka ovat sen valinneet. Tarjoamme seurana molemmat mahdollisuudet, Olli Schemeikka kertoo.

Vielä lisäksi

Kuinka hyvä luis­telija olet?

Olen aika huono luistelija. Sen voi tulla toteamaan jäähallille joulunäytökseen, jossa johtokuntakin esiintyy 19.12. Esitämme muodostelmaluisteluesityksen jouluteemalla.

Mitä urheilua seuraat aktiivisimmin?

Minulla on neljä lasta, joista pojat ovat pelanneet jalkapalloa ja tytöt harrastavat taitoluistelua. Jalkapallo on aktiiviseurannassa, ja käyn katsomassa JJK:n pelejä. Seuraan aktiivisesti myös muodostelma- ja taitoluistelua.

Viime viikolla satoi lunta, miten se vaikuttaa arkeesi?

Jouduin kaivamaan lumikolan esiin. Piti kolata piha, että sain autot pois.

Mitä toivot Hippokselle luistelijoiden näkökulmasta?

Toivon Hippos-hankkeen toteutumista. Meille tulee terveet tilat, joissa lapset ja nuoret voivat harrastaa urheilua. Toivomme myös, etteivät vuokrat nouse.