Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saara Aallon ja Teemu Roivaisen ystävyys jatkuu jouluisten duettojen parissa

– Suomessa ollaan ja lunta ihaillaan, kertoo puhelimitse tavoitettu laulaja Saara Aalto. Aalto ja hänen puolisonsa Meri Aalto muuttivat syksyllä Espanjaan. Suomeen heidät toi Tuhannet Tähdet -joulukiertue, joka alkoi viime viikolla. Saara Aalto esiintyy yhdessä vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa.

Aallolla ja Roivaisella on pitkä yhteinen historia. He tapasivat jo musiikkilukiossa, joten entinen pariskunta on tuntenut toisensa pian 20 vuotta. Ystävyys on säilynyt elämäntilanteiden muutoksista huolimatta.

Joulukiertueen piti toteutua jo vuosi sitten, mutta koronarajoitusten takia se jouduttiin keskeyttämään.

– Kiertue tuo ehdottomasti kotiinpaluun fiiliksen. Kasvoimme Saaran kanssa musiikillisesti yhdessä koko nuoruuden ja varhaisimman aikuisiän. Olemme tehneet tuhansia tunteja musiikkia yhdessä. On hienoa päästä jälleen musisoimaan yhdessä, Roivainen sanoo.

– Se on juuri näin. Tiedämme millä tavalla toinen toimii laulaessa. Luottamus toiseen on täysi. Esiintymisemme on telepaattista, Aalto lisää.

Roivaisen ja Aallon duetto nojaa vahvaan ammattitaitoon ja tunteeseen. Molemmat artistit ovat tottuneita esiintyjiä pieniltä lavoilta suurille estradeille yli genrerajojen. Jyväskylässä he esiintyvät viisihenkisen orkesterin kanssa Taulumäen kirkossa.

Kasvoimme musiikillisesti yhdessä koko nuoruuden ja varhaisimman aikuisiän.

Teemu Roivainen

– Koska olen tehnyt laajasti duunia, ja käytössä on koko maailman musiikki, tulee ehdottomasti mietittyä missä esiintyy. Kirkot ovat tuttuja esiintymispaikkoja minulle, ja joulukiertue on ollut aina tärkeä osa vuotta, kertoo Roivainen.

Joulumusiikki on molempien artistien mieleen.

– Perinteisissä joululauluissa on hienoja juurevia sävellyksiä ja tekstejä. Jostakin syystä Varpunen jouluaamuna -teoksessa on aina jotain taianomaista, se on tärkeä minulle.

– Mutta isoja joululauluja on erityisen kiva laulaa, sellaisia joissa saa avata äänihuulta vähän isommalle, Roivainen lisää.

Konsertissa kuullaan myös maailmalta tuttuja joululauluja. Saara Aallon suosikkeihin lukeutuu Lumiukko-animaatiostakin tuttu Walking In The Air.

– Myös Oi jouluyö on ihanan mahtipontinen, ja se on kiva laulaa duettona Teemun kanssa. Kappale kasvaa hienosti loppua kohti, Aalto sanoo.

Korona-aika on ollut monelle pysähtymisen paikka, niin myös Saara Aallolle. Viimeisen vuosikymmenen aikana Aalto on nähty useissa laulukilpailusta Britannian X Factor UK -kilpailumenestystä unohtamatta. Vuonna 2018 Saara Aalto edusti Suomea Euroviisuissa.

– Artistiurani on ollut tosi isoa pyöritystä, joten pieni etäisyys jatkuvaan keikkailuun ja uuden levyn tekoon on tehnyt hyvää. On ollut aika kasvaa, Aalto kuvailee.

Hän on keskittynyt kehittämään No Fear -brändiä yhdessä puolisonsa kanssa. Nimen alle on rakennettu levy-yhtiön lisäksi netissä toimiva Saara Aalto Singing Masterclass -laulukoulu ja No fear – Rohkeampi minä -podcast, jossa Aallot jakavat life coach -taitojaan.

– Rakastan valmentaa ja auttaa ihmisiä muutenkin kuin musiikin avulla. Oman mielen työ on tosi tärkeää. Vaikka urassani on ollut tärkeää laulutaito, myös oma mielentilani on ollut tärkeä asia – se, miten olen pärjännyt tosi vaikeissa ja isoissa tilanteissa, jotka vaativat paineensietokykyä.

Myös Roivaiselle korona-aika on ollut itsensä kehittämisen aikaa. Hän julkaisi syyskuussa Uusi alku -sooloalbumin, joka vei tangokuningasta lähemmäs popmusiikkia. Kyseessä on ensimmäinen Roivaisen levy, joka sisältää kokonaan uusia, omia kappaleita. Albumin hän on säveltänyt ja sanoittanut yhdessä ystävänsä Leevi Laurin kanssa.

– Teksteissä on henkilökohtaisia asioita, mutta myös sellaisia asioita, joita olemme objektiivisesti ympäriltämme havainnoineet, Roivainen kertoo.

Kuulijalle on haluttu jättää tulkinnanvaraa. Sanoituksia voi reflektoida omaan elämäänsä.

– Tekstejä ei ole pureksittu läpeensä. Asiat alkavat tuntua tosi pieniltä, jos puhutaan liian konkreettisesti. Tykkään maalata vähän isommalla pensselillä.

Tangokuninkaallinen haluaa painottaa, ettei uusi musiikillinen suunta kuitenkaan ole jyrkkä leikkaus kohti uutta. Se tapahtuu hitaasti.

– Ja sillä tavalla sen haluankin tapahtuvan. Tanssilavoilla vedämme edelleen Energia-orkesterin kanssa perinteisiä tangoja. Tietyt raamit musiikissani kuitenkin on, esimerkiksi heavy metallia en ole esittänyt.

Nousisitko siis lavalle metalli- ja rocklaulajien joukkoon Raskasta joulua -konsertissa, jälleen yli genrerajojen, jos pyydettäisiin?

– Ehdottomasti lähtisin, naurahtaa Roivainen.

Saara Aalto ja Teemu Roivainen Tuhannet Tähdet -joulukiertueellaTaulumäen kirkossa 3.12.2021.