Sami ja Saija paljastavat miten päätyivät laulamaan yhdessä – yhteinen Joulushow on yhdistelmä musiikkia ja komiikkaa

Stand up -koomikko Sami Hedberg yllätti tv-katsojat viime vuonna Masked Singerin voitolla, ja erityisesti hyvällä laulutaidollaan. Tänä syksynä hän osallistui samaan ohjelmaan avopuolisonsa laulaja Saija Tuupasen kanssa. Ensin yksisarvisen takajalkoina, mutta myöhemmin pariskunta lauloi myös duettoja.

Nyt he lähtevät yhteiselle kiertueelle Joulushowlla, ja tulevat myös Jyväskylään 9.12.

– Mietimme yhteistä esiintymistä jo ennen omaa Masked Singeriäni. 1,5 vuotta pyöriteltiin suunnitelmaa ja Joulushow olisi toteutettu jo vuosi sitten, mutta korona siirsi sen. Ison shown toteutus vie aikaa yli vuoden, koska siinä on paljon ennakkotyötä, Hedberg toteaa.

Saija Tuupasen faneilta on tullut säännöllisesti toiveita yhteisestä showsta, ja kuten Sami sanoo, esiintyjä vastaa toiveisiin.

– Aika pian tutustumisemme jälkeen huomasin, että Sami laulaa hyvin. Se taisi olla yhteisellä automatkalla, kun havahduimme, että lauluäänemmekin sopivat yhteen. Sen jälkeen aloimme miettiä yhteistä esiintymistä, Saija kertoo.

Joulushow on yhdistelmä komiikkaa ja musiikkia. Mikael Konttinen on sovittanut musiikin ja johtaa kuusihenkistä bändiä. Sami Hedberg vinkkaa, että myös Mikael laulaa showssa.

Saija Tuupanen kertoo, että hyvin monet ovat kysyneet häneltä showsta kuultuaan, että laulaako Sami.

– Ihmisillä on nyt se asia huulilla ja vastaan aina, että kyllä, Saija sanoo nauraen.

Sami Hedberg jatkaa, että häntä ei jännitä laulaa yleisön edessä.

– Jännittävin osuus on siinä, miten ihmiset suhtautuvat minuun koomikkona, joka laulaa kunnolla. Komedian tekemisessä pitää aina lunastaa yleisö ja musiikissa se on vähän eri asia. Musiikki itsessään jo luo tunteita, ja laulaessa saan lavalla tukea musiikista ja bändistä. Kun on yksin koomikkona lavalla, se on isosti haastavaa. Musiikissa ei ihmisten tarvitse reagoida niin vahvasti laulun aikana, ja komediassa se on kaikki kaikessa. Yleisön reagointi ja miten yleisö elää mukana rytmittää koko shown.

– Kun itse katson stand uppia, harvemmin repeän nauramaan ääneen, Hedberg tunnustaa.

Saija Tuupanen sanoo, että joulu on hänelle tärkeää aikaa.

Hän rakastaa joululauluja, koska siellä hän saa annettua ihmisille ehkä vieläkin enemmän kuin normitanssikeikoilla.

– Mummoni oli kirkkokuoron johtaja. Jouluisin lauloimme paljon ja musiikki on ollut aina tärkeää jouluna. Pari vuotta sitten julkaisin joululevyn, ja se oli unelmien täyttymys, Tuupanen toteaa.

Joulushow – Sami Hedberg & Saija Tuupanen Paviljongissa torstaina 9.12.