Miss Jyväskylä Maiju Kaustisen viihtyy lenkillä ja lavalla

Huoliteltu, tumma nuori nainen astelee kahvilan tiskille. Maiju Kaustinen, 22, aloittaa aamupäivänsä mukillisella rooibos-teetä. Ohjelmassa on ainakin kaksi haastattelua, sillä Kaustinen on tuore Miss Jyväskylä.

– Oli niin upeita naisia rivissä, että yllätyin voitosta. Meillä oli kinkkinen taistelu Esteri Sykiäisen (ensimmäinen perintöprinsessa) kanssa sijoista, Kaustinen naurahtaa.

Toiseksi perintöprinsessaksi valittiin Terhi Paakkunainen.

Kaustinen on Seinäjoen naisia. Jyväskylään hän muutti pari vuotta sitten.

– Sanoin jo pienenä, että muutan Jyväskylään koiran kanssa. Se oli lapsuudenhaaveeni, kun kävimme Jyväskylässä sukulaisten luona. Rakastuin tähän kaupunkiin.

Ja niinhän siinä sitten kävi. Kaustinen muutti Jyväskylään, hankki suomenlapinkoiran ja sai opiskelupaikan. Nyt hän asuu avopuolisonsa kanssa Äijälänrannassa.

– Jyväskylä on mieletön opiskelija- ja liikuntakaupunki. Lutakon alue on ihana piknik-paikka kesäisin. Talvella on mahdollista lasketella ja hiihtää, paljon tekemistä löytyy.

Kaustinen opiskelee varhaiskasvatusta Jyväskylän yliopistossa. Hän pitää tärkeänä, että taskusta löytyy tutkinto, vaikka elämä veisikin toisenlaiseen työhön.

– Onneksi alkuvuonna on ensimmäinen työharjoittelu, niin pääsen näkemään minkälaista työ on käytännössä. Juuri nyt muotiala on tuntunut enemmän omalta jutulta, olen tosi innostunut näistä asioista. Ei voi kuitenkaan laskea sen varaan, että olen aina missi, hän toteaa.

Missin työhön kuuluu nykypäivänä suurena osana sosiaalinen media. Päivityksiä täytyy tehdä tien päältä, tapahtumista ja ihan arkipäivistäkin. Kaustisella on tällä hetkellä noin 800 Instagram-seuraajaa. Kaustinen odottaa, että hän pääsee misseyden myötä mukaan myös erilaisiin tapahtumiin.

– Joku suosittu muotinäytös olisi kiva, mutta näin aluksi kauppakeskusmuotinäytökset ovat hyvää harjoitusta. Huomasin kyllä kisoissa, että viihdyn lavalla. Siinä oli kivaa jännitystä.

Hän pitääkin sopivasta kiireestä, vaihtelusta ja jännityksestä.

– Sellainen arki, että jokainen päivä on ennalta arvattavissa, on vähän tylsää. Se ei anna niin paljoa.

Ehkä seuraavaksi jännitetäänkin Miss Suomi -kilpailussa.

– Siihen pitäisi lähteä mukaan täysillä. Se houkuttelee, ja minulta onkin jo kysytty, lähdetäänkö sitä kohti. Olen näyttänyt keltaista valoa, Kaustinen hymyilee.

Vielä lisäksi

Mikä olet horoskoopiltasi? Skorpioni, sieltä tulee se ärhäkkyys välillä. Jos joku ärsyttää, saattaa tulla pieni piikki. Ja kun innostun jostain, innostun täysillä.

Seuraatko televisiosarjoja, mitä? Salkkareita, katson päivän jakson heti aamulla. Se on paheeni. Olen pienestä saakka sanonut, että olisi ihana päästä näyttelemään siihen. Seuraan myös Unelmahäitä, jossa olin itsekin mukana kaasona siskoni mennessä naimisiin viime vuonna. Suoratoistopalvelu Netflixiä katson myös.

Montako kenkäparia omistat? Ehkä 15 paria. Korkkareita en ole käyttänyt paljoa aiemmin, mutta nyt olen innostunut niistä. Korkkarit ovat tehneet oloni nuorempana epävarmaksi, koska olen muutenkin pitkä (173 cm). Joissakin kauneuskilpailuissa pituudesta on hyötyä, moni on pitkä ja hoikka. Itse haluan näyttää treenatulta ja terveeltä.

Kuka missi on esikuvasi? Miss Helsinki 2021 Inna Tähtinen on ihanan aurinkoinen ja lämmin ihminen, tosi kaunis.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut