Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 30 vuotta lapsille esiintynyt Ti-Ti Nalle opettaa lempeästi arjen asioita

Ti-Ti Nalle on taas kiertueella, jonka konsertin nimikin on Nähdään taas! Konserttikiertue siirrettiin neljä kertaa koronan vuoksi, mutta nyt nallet ystävineen pääsevät taas yleisön eteen.

– Tuntuu hienolta, kun voi tehdä taas rakastamaansa työtä. Korona-aika on ollut tapahtuma-alalle suossa rämpimistä. Tuntuu todella hyvälle, kun on päästy taas matkaan, ja nyt on kolme konserttia takana. Teemme tänä vuonna 26 konserttia, ja matka jatkuu ensi vuonna. Kolmessa konsertissa oli ihanasti väkeä. Täytyy nostaa hattua konserttisaleille, sillä järjestelyt on tehty todella turvalliseksi. Olemme esiintyneet usein Jyväskylän Paviljongissa ja järjestelyt ovat sujuneet sielläkin aina hyvin. Kun nyt panostetaan vielä enemmän, niin turvallista on. Teetin nalleille omat maskit, sillä haluamme olla esikuvana ja näyttää mallia, Ti-Ti Nallen luoja Riitta Korpela sanoo.

Ti-Ti Nalle-hahmo syntyi sattumalta yli 30 vuotta sitten. Korpela oli opiskellut jo lastentarhanopettajaksi ja opiskeli lisäksi musiikkileikkikoulunopettajaksi Sibelius Akatemiassa.

– Kaipasin näytetunneille kommunikointivälinettä minun ja lasten välille. Soitin äidilleni, että virkkaisitko vaikka nallen. Hän virkkasi ensimmäisen nallen ja nimeksi tuli Ti-Ti eli kaksikahdeksasosa nuottia. Aika nopeasti huomasin, miten lapset avautuvat kotikutoisen nallen kautta paljon paremmin, ja minä saan lapsille paljon paremmin selvitettyä asioita nallen kautta. Niin pienestä kaikki lähti, Korpela muistelee.

Yksi Ti-Ti Nallen suosion salaisuus on Riitta Korpelan mielestä se, että Ti-Ti Nallea voi lapsi katsoa vaikka yksin ilman vanhempiaan. He tietävät, että Ti-Ti Nalle on turvallinen hahmo, ja esimerkiksi videoilla ei ole mitään pelottavaa.

– Olemme paljon puhuneet perheiden kanssa konserttien jälkeen. He kiittävät siitä, että nalle on auttanut jopa siinä, että vanhemmat voivat tehdä vähän aikaa etätöitä. Sekin vaikuttaa suosioon, että minulla on ollut aina kotikutoinen tyyli. Ti-Ti Nalle ystävineen eivät ole liian hienoja. Myös pedagogisuus on tärkeää. Lapset oppivat Ti-Ti Nallen avulla uusia asioita, mutta ei sormi pystyssä. Konserteissakin on esillä monia arkipäivän asioita, joiden kautta lapsi oppii niistä. Konserteissa on myös vuorovaikutusta eli yleisö ei ole passiivinen.

Ti-Ti Nalle metsäkavereineen saapuu Jyväskylän Paviljonkiin keskiviikkona 10.11. Riitta Korpela lupaa, että yhteiskuvia voidaan ottaa konsertin jälkeen ala-aulassa, vaikka vielä ei voida halata.