Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikakoneella olisi uuttakin musiikkia, mutta yleisö haluaa kuulla 90-luvun hittejä

Laulaja Sanin, kitaristi Samuli Erkkilän sekä sellisti Elias Kahilan piti esiintyä Jyväskylässä Popparissa jo yli vuosi sitten, mutta koronan vuoksi keikkaa siirrettiin pari kertaa tulevaisuuteen. Nyt on koittanut se hetki, ja kolmikko astuu lavalle lauan­taina 30.10.

Sani tunnetaan ehkä parhaiten Aikakone-yhtyeestä sekä soolourastaan. Hän sanoo, että hänellä on aina monta projektia menossa ja niin on tälläkin hetkellä.

– Kun korona teki tepposet, jouduin laittamaan elämän tietyllä tavalla uuteen järjestykseen. Sen myötä lähdin kohti uutta. Viime viikkoina on alkanut tulla kalenteriin paljon keikkoja, ja koko ensi kesä on täynnä festarikeikkoja. Myös syksyn ja talven viikonloppuina on hyvin keikkoja. Olen viime kuukausina jo keikkaillut sekä luonut ja äänittänyt uutta materiaalia hissukseen. Sain myös tv-roolin Rantabaari-sarjasta.

Musiikin lisäksi hän on mukana kehittämässä Tuomas Keskisen kanssa viihdetarjontaa Vuokatin Aateliin.

Sanin tyyli on myös tehdä koko ajan uutta musiikkia varastoon.

– Jossain vaiheessa niistä tulee pitkäsoitto, mutta siitä ei ole tietoa milloin. Aikakoneenkin kanssa olemme tehneet uutta musiikkia, ja voi olla, että ensi keväänä julkaisemmekin sitä, koska uutta musiikkia on kertynyt niin paljon.

Sani kertoo nauraen, että se on vanhan bändin kirous, että kun he yrittävät esittää uutta musiikkia, yleisö ­haluaa kuulla vanhoja hittejä.

– Tämä on nähty jo monta kertaa. Meiltä tavallaan vaaditaan keikalla esimerkiksi Nti Groove, Alla vaahterapuun ja Odota -biisejä. Kun ne tulevat, silloin viimeistään yleisö on todella mukana. On niitä biisejä myös kiva vetää.

Suomalaista musiikkimaailmaa miettiessään Sani sanoo nopeasti, että ysäri on ja pysyy.

– Kun Aikakone aloitti ja lähti kiitoon, elettiin lama-aikaa ja ihmiset halusivat iloa elämään. Se ei ole näköjään muuttunut niistä ajoista. Ysäri­festarit vetävät paikat täyteen, kun ihmiset haluavat juhlia iloisesti. On hauska nähdä, että se musa elää edelleen, Sani toteaa.

Suomen musiikkielämässä on hänen mukaansa paljon tulokkaita sekä persoonallisia osaavia muusikoita.

– Kunhan eivät lähde liian kauaksi omasta musiikistaan ja ala esittää jotain muuta mitä ovat. Silloin kaikki menee ihan hyvin. Kilpailu on kovaa, ja korona sai tietyt muusikot lähtemään muihin töihin. En halua katkeroitua, mutta edelleen on retuperällä miten esimerkiksi musiikkialan asiat on hoidettu.

Sani on esiintynyt Popparissa ennenkin, ja siellä on hänen mukaansa aina hyvä ja leppoisa meininki. Hänen illan ohjelmistonsa on valittu ajatuksella jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

– Olisi kiva, kun ihmiset tulisivat kuuntelemaan, kun ilta vihdoin toteutuu. Maki soitti yksi päivä ja sanoi, että olisi yksityiskeikka 30.10. Sanoin, että nyt on sellainen juttu, että ei ole. Nyt toteutetaan tämä, kun sitä on mietitty pitkään.