Parturi-kampaamoyrittäjät ostavat Black Fridayn tuotolla lahjakortteja paikallisiin yrityksiin

Perjantai 26.11. on Black Friday ja suuri ostospäivä. Jyväskylän keskustassa oleva parturi-kampaamo ja kauneushoitola Ihana Olohuone kääntää päivän Ihanaksi perjantaiksi.

– Yrityksemme on toiminut pian kaksi vuotta. Meillä on ollut alusta asti ajatus, että haluamme tehdä jonkun hyväntekeväisyystempauksia, mutta koronan vuoksi sitä ei ole voitu toteuttaa, parturi-kampaamon toinen omistaja Sanna Hämmönen sanoo.

Toinen omistaja Wivi Fält jatkaa, että he halusivat keksiä Black Friday -päivään jotain kivaa, kun se päivä on pienyrityksille hankalasti toteutettava.

– Päivä on pienyrityksille haastava, sillä toisaalta ryhmäpaineen vuoksi olisi keksittävä tarjouksia, mutta isot alennukset ovat pois yrittäjän palkasta. Me haluamme tuoda siihen päivään positiivista ja hyvää mieltä, Wivi kertoo.

Naiset saivat idean, jossa hyvä laitetaan liikkeelle heidän työstään. Ihanan olohuoneen koko tiimi tekee 26.11. niin paljon asiakastöitä kuin suinkin ehtii. Sen jälkeen he käyvät kuluttamassa koko päivän liikevaihdon jyväskyläläisten yritysten lahjakortteihin. Lahjakortit he lahjoittavat Hope ry:n avulla eteenpäin heidän paikallisten avunsaajaperheiden teini-ikäisille, jotka ikäluokkana jäävät lahjoituksissa usein vähemmälle huomiolle.

– Hope ry ottaa ilomielin vastaan nimenomaan teini-ikäisille suunnatut lahjakortit. Jos ei ole vaikka muuten varaa käydä vaikkapa kahvittelemassa kavereiden kanssa, tämä mahdollistaa sen. Ne ovat tärkeitä juttuja nuorille ihmisille, Wivi Fält toteaa.

Yritys on julkaissut ideansa somessa, jossa he ovat saaneet hyvin myönteisiä kommentteja.

Yrittäjät toivovat, että mahdollisimman moni yritys voisi inspiroitua ideasta ja järjestää vastaavan tempauksen myös omassa yrityksessään.

– Yrittäjät voivat keksiä myös ihan omia tapojaan tehdä hyväntekeväisyyttä. Ehdotimme eräälle yksin yrittävälle, että hän voisi tuoda meille oman lahjakorttinsa, jonka voimme antaa eteenpäin, Sanna Hämmönen sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut