Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräparkkien siivous on alkanut – viikko aikaa toimia

Jyväskylän keskustan pyöräparkkeja siivotaan lokakuun aikana. Viikko sitten keskiviikkona pyörät kuvattiin, ja tällä viikolla hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään laput, jotka kertovat, että pyörää ollaan poistamassa.

Pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä pois parkista. Ensi keskiviikkona 20.10. hylkypyöriä aletaan siirtää Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantielle. Jos oma pyörä on hävinnyt siivousoperaation aikana, sitä voi tiedustella perjantaista 22.10. alkaen numerosta 050 311 8487.

Aiempina vuosina keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Siivouksessa käydään läpi pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.