Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuokkalan kartanossa on uusi ammattikeittiö, digitaalisia tauluja, kangaskatto – "Ei haluttu tehdä halvimmalla mahdollisella keinolla"

Torstaina avautuvassa Kuokkalan kartanossa kävi vielä viikkoa ennen avausta kova kuhina. Kartanon seinustoja sekä parkkipaikkaa koristivat kasat rakennustarvikkeita ja keittiössä asennettiin laitteita paikalleen.

Ravintolasaliin johtavalla käytävällä joukko Kartanon Ravintolan henkilökuntaa kuunteli, kun tietokirjailija Jussi Jäppinen kertoi heille talon historiasta.

Vuosien varrella Kuokkalan kartano on toiminut muun muassa yliopiston hydrobiologian tutkimuslaitoksena ja synnytyslaitoksena. Muun muassa näiltä ajoilta käytäville on teetetty Keski-Suomen museosta löytyneitä kuvia tauluiksi.

Kuokkalan kartanon uusi elämä alkoi viime joulukuussa, kun Castlevania osti kartanon Kauko Sorjosen säätiöltä 1,2 miljoonalla eurolla. Kaupassa omistajaa vaihtoi reilun hehtaarin tontti, lähes 1 000 neliön kartanorakennus ja piharakennus.

Kartanon rakennuksista ja tapahtumista vastaava Castlevania on kaverusten perustama yhtiö. Osakkaista osa on tutustunut toisiinsa aikanaan IT-yhtiö Admicomilla.

Oma ravintola on joka kokkipojan unelma.

Sami Sorvoja

Kaupan jälkeen kartanon päärakennuksen sisäpinnat on uusittu vanhaa kunnioittanen. Marika Salonen, yksi kartanon omistajista, on tehnyt pitkää päivää metsästäessään sisustukseen sopivia kalusteita ja kattokruunuja kansainvälisistä taidehuutokaupoista.

Samalla kokoustiloista on täytynyt saada nykyaikaiset ja juhlasaleista akustoidut. Lopputulos sisältää muun muassa kankaasta tehdyn katon ja digitaalisia tauluja.

– Remonttia ei haluttu tehdä halvimmalla mahdollisella keinolla, Salonen toteaa, mutta ei paljasta remontin hintaa.

Kartanon Ravintolaa pyörittää oma yhtiö, Tirehtöörin Pytinki, jonka toimitusjohtaja on paikallinen ja palkittu huippukokki Sami Sorvoja. Ennen kartanolle siirtymistä hän työskenteli 12 vuotta Ravintola Pöllöwaarissa Jyväskylän keskustassa.

– Oma ravintola on joka kokkipojan unelma, Sorvoja perustelee maiseman vaihtoa.

Kartanolla Sorvoja on saanut suunnitella keittiöstä mieleisensä, vain neliöt ja niiden sijainti ovat rajoittaneet.

Keittiössä oli valmiina allas ja sähköhella, joten ammattikeittiön tekeminen perinteikkääseen rakennukseen onkin ollut remontin suurin yksittäinen osa.

– Ei ole aivan helppo tehdä ja saada naamioitua 550 ja 400 millin ilmanvaihtoputkia sisäkalustukseen, mutta hyvin siinäkin on onnistuttu, Sorvoja toteaa.

Ravintolan oli määrä aueta jo kesän lopussa, mutta korona viivästytti laitteiden saatavuutta ja lykkäsi avausta. Torstaina ravintola kuitenkin aukeaa ja 9-henkinen henkilökunta pääsee aloittamaan työt.

Kartanon alakertaan mahtuu 52 asiakasta ja yläkerran juhlatiloihin 100 henkilöä.

– Ja toki noin hehtaarin tontille useampikin vieras, lisää Castlevanian toimitusjohtaja Arttu Ruotsalainen.